Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Relatie & Seks > BEWEZEN: mannen hebben liever seks met het licht aan

BEWEZEN: mannen hebben liever seks met het licht aan

BEWEZEN: mannen hebben liever seks met het licht aan

Stel je voor: een schemerdonkere ruimte met een groot bed in het midden, hier en daar verlicht door subtiel kaarslicht, maar verder volledig aan het licht onttrokken door zware, fluwelen gordijnen? Klinkt als de perfecte setting voor een intieme vrijscène, toch? Niet voor hem.

Want hoewel jij misschien de voorkeur geeft aan kaarslicht (of zelfs geen licht), geeft hij de voorkeur aan een spotlight. Dat zou blijken uit onderzoek aan de universiteit van Sienna. Een kleine kanttekening: mannen zouden niet bewust hunkeren naar een felle lichtstraal op hun beukende billen, maar onbewust wel stukken beter presteren als ze seks hebben in het daglicht.

Dat zit zo: fel licht, zoals daglicht, maar dus ook (yaiks) tl-verlichting, zorgt voor een toename van het mannelijk hormoon testosteron waardoor mannen ‘betere’ seks kunnen hebben. Dat beweerden tenminste de mannen die meewerkten aan het onderzoek van de universiteit. Of de seks echt beter was, is natuurlijk relatief – aan de bedpartners van de mannen werd namelijk niets gevraagd.

Lichtbox

Hoe ging de universiteit te werk? De onderzoekers wisten 38 mannen met een – naar eigen zeggen – laag libido zover te krijgen mee te doen aan hun test. De helft van de mannen ging elke ochtend een half uur in een kamer met een lichtbox zitten, zodat ze meer dan gemiddeld bloot werden gesteld aan fel licht.

Na twee weken werd het testosteronniveau van alle proefpersonen gemeten en het niveau van degenen die in de kamer met de lichtbox hadden gezeten, was stukken hoger. Daarnaast gaven deze mannen dus ook zelf aan dat hun seksleven er op vooruit was gegaan. Nu maar hopen dat hun bedpartners er ook een beetje over te spreken waren…

sex awkward fuck kinky fast times at ridgemont high

giphy

 

Lees ook:

Bron: The Telegraph via De Morgen