Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Relatie & Seks > BEWEZEN: Je lichaam weet wanneer je de ware liefde gevonden hebt!

BEWEZEN: Je lichaam weet wanneer je de ware liefde gevonden hebt!

BEWEZEN: Je lichaam weet wanneer je de ware liefde gevonden hebt!

Het cliché zegt wel eens dat als je je prins op het witte paard bent tegengekomen, je gewoon wéét dat het ware liefde is. Maar hoe kan je dat nu precies weten? Een nieuw onderzoek heeft uitgewezen dat je lichaam het aanvoelt wanneer je die éne persoon hebt gevonden. Wat?!

Het wetenschappelijke tijdschrift Nature heeft zojuist een studie gepubliceerd waarin ze beweren dat je lichaam het aanvoelt als je de ware tegen het lijf bent gelopen. Hoe je dit kan weten? Het zou te maken hebben met je weerstand en je genen.

In het rapport kwam naar boven dat iedere persoon zijn eigen unieke humaan leukocytenantigeen heeft, ook wel HLA genoemd. Deze antigenen zouden een belangrijk onderdeel van je immuunsysteem vormen aangezien ze het lichaam helpen bepalen welke cellen van je eigen lichaam zijn en welke cellen virussen en bacteriën zijn. En net naar déze antigenen deed de studie een onderzoek bij 254 koppels. Resultaat? Koppels met een HLA-indeling die sterk verschilde, zouden een sterkere aantrekkingskracht voelen. Zouden tegenpolen dan toch aantrekken?

En het onderzoek publiceerde nog een extra weetje. Zo zouden de HLA-antigenen er ook voor zorgen dat je vindt dat je partner lekker ruikt. Hoe groter het verschil tussen de antigenen, hoe groter de kans dat deelnemers aangaven dat ze hun partner’s geur lekker vonden. Laat dat dure parfum dus maar achterwege!

Lees ook:

Bron: Elle