Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Relatie & Seks > Bewezen! Koppels met een hond zijn gelukkiger in hun relatie

Bewezen! Koppels met een hond zijn gelukkiger in hun relatie

Bewezen! Koppels met een hond zijn gelukkiger in hun relatie

Leuk feitje: hebben jij en je partner samen een hond? Volgens onderzoekers verbetert je relatie als je een vrolijke viervoeter bezit. Goed nieuws voor de vrijgezellen onder ons: een hond kan ook je liefdesleven stimuleren. 

Onderzoek

Uit het onderzoek bleek dat een hond ervoor zorgt dat mensen beter met elkaar omgaan. Is er een hond in de buurt? Dan zijn mensen aardiger tegen elkaar en een stuk behulpzamer.

Een hond is goed voor de relatie

Er zijn nog meer voordelen. Koppels die een hond bezitten hebben volgens het onderzoek minder spanningen, stress en ruzie in de relatie. Ook is de bloeddruk van de partners met een hond lager dan koppels die geen hond bezitten, aldus het onderzoek.

Vrijgezellen

Ben je vrijgezel en wil je snel meer mensen leren kennen? Volgens het onderzoek zul je met een hond veel sneller nieuwe mensen leren kennen. Dit is niet alleen omdat het je sociale gedrag stimuleert, maar ook omdat je bij andere mensen onbewust punten scoort wanneer je samen met je viervoeter bent.

Lees ook
Huh? Het is dus heel gezond om je hond soms wat fruit te geven

Boost voor je liefdesleven

Volgens het onderzoek vinden andere mensen het erg aantrekkelijk om te zien hoe jij met je trouwe viervoeter omgaat. Hiermee laat je namelijk je zorgzame kant zien. Dus kan je liefdesleven wel een boost gebruiken? Dan kun je misschien overwegen om een hond in huis te nemen, al mag dat natuurlijk nooit de enige reden zijn. Neem altijd alleen een hond als je zeker wat dat je het dier genoeg liefde en aandacht kunt geven.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Libelle | Beeld: Getty Images