Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Relatie & Seks > BEWEZEN: koppels lijken na een lange tijd – letterlijk – harder op elkaar

BEWEZEN: koppels lijken na een lange tijd – letterlijk – harder op elkaar

BEWEZEN: koppels lijken na een lange tijd – letterlijk – harder op elkaar

Je hoort het wel vaker: wow, jij lijkt hard op je vriend! Trots knik je dan. Maar wist je dat koppels na lange tijd letterlijk op elkaar gaan lijken? Crazy! 

Hoe langer je met de liefde van je leven samen bent, hoe harder je gezicht zal veranderen. Dat blijkt uit een studie in Motivation and Emotion. En ja, je hebt het goed gelezen: de kans is groot dat je gezicht (!) zal veranderen.

Onderzoek

Voor het onderzoek kregen een aantal testpersonen 24 foto’s voor hun neus geschoven. De opdracht was heel simpel: welke personen horen bij elkaar en vormen dus een koppel?

In werkelijkheid waren het foto’s van 12 verliefde koppels. De ene helft was pas getrouwd en de anderen hadden al langer geleden het jawoord aan elkaar gegeven.

Het resultaat

Het was voor de testpersonen makkelijker om de koppels die al langer getrouwd waren, te verbinden. Want hoe langer ze samen waren, hoe harder hun gezichten op elkaar leken. Echt waar!

Hoe komt dat nu?

Voor de onderzoekers blijkt dat resultaat helemaal geen verrassing te zijn. Ze hebben er zelfs een heel simpele reden voor. Koppels zien elkaar zo goed als elke dag en ervaren dan ook dezelfde emoties. Ze zijn samen blij, triest en boos, en ze hebben samen stress. Die emoties zijn duidelijk te zien, en daardoor krijg je na een tijd een bepaalde vorm in je gezicht.

Jullie liefde is dus letterlijk van jullie gezicht af te lezen. Hoe romantisch!

via GIPHY

Lees ook: