Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Relatie & Seks > BEWEZEN: hier knappen mannen én vrouwen op af tijdens een first date

BEWEZEN: hier knappen mannen én vrouwen op af tijdens een first date

BEWEZEN: hier knappen mannen én vrouwen op af tijdens een first date

Frisse adem? Check! Schone nagels? Check! Leuke outfit? Check! Je denkt dat je aan alles hebt gedacht en toch is er één ding wat je absoluut níét mag doen tijdens een first date. Zowel mannen als vrouwen vinden het namelijk een serieuze afknapper. 

En wat die afknapper dan wel mag zijn? Met je telefoon bezig zijn. Dat blijkt uit een studie van de Nederlandse datingwebsite Lexa.

Zo zouden 7 op de 10 (Europese) singles serieus afknappen op hun date in kwestie wanneer hij of zij liever met zijn of haar gsm speelt dan deel te nemen aan het gesprek. Al geeft meer dan de helft van de respondenten wel toe op een berichtje te antwoorden tijdens een afspraakje, maar dan wanneer de ander even naar toilet is.

Wie zet de eerste stap?

Eenmaal terug thuis is het altijd (bang) afwachten: stuurt je date een berichtje of neem je zelf het heft in handen? Wel, zo’n 76% van de singles zegt dat het niet zoveel uitmaakt wie er als eerste een bericht stuurt na een date. Al blijkt uit het onderzoek dat vrouwen toch stiekem hopen dat de man de eerste stap zet. 

Het onderzoek van Lexa werd uitgevoerd onder 9251 respondenten tussen de 18 en de 65 in het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Duitsland, Nederland, Denemarken, Italië en Spanje. 

Wij onthouden vooral deze wijze les: leg je smartphone weg en geniet ten volle van je date.

Bron: Metronieuws

Lees ook: