Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Relatie & Seks > Bewezen: je ex stalken op Facebook is slecht voor je gezondheid

Bewezen: je ex stalken op Facebook is slecht voor je gezondheid

Bewezen: je ex stalken op Facebook is slecht voor je gezondheid

Ben je net single? Dan kennen we het allemaal. Je gaat even kijken op Facebook hoe het met je ex gaat. Is hij getagged in een foto met een andere vrouw? Klik. Klik. Klik. En voor je het weet, zit je te kijken naar foto’s van 25 weken geleden van de buurvrouw van zijn potentiële nieuwe vriendin. Geef maar toe, we hebben het allemaal gedaan. Maar gezond? Nee dat is het blijkbaar niet…

Volgens een Amerikaanse studie naar het gedrag van mensen op social media is het bewezen dat mensen ongelukkiger worden wanneer ze online het leven van hun ex volgen. Waarom? Blijkbaar veroorzaakt het gevoelens van spijt en seksueel verlangen. Hmmm, en dat heb je niet nodig in je kersverse single leven toch?

Moet ik hem ontvrienden? 

Volgens de studie moet je vooral nagaan wat je beweegreden is om vrienden te blijven met je ex. Vaak zijn daar twee verschillende redenen voor: of je kunt hem niet loslaten, of het interesseert jou zo weinig dat je er niet meer aan gedacht hebt. Is het eerste geval waar? Let it go, maak ruimte voor nieuwe gevoelens en voor een happy single life. Hoe minder je ex voorkomt in je huidige leven, hoe meer ruimte daarvoor is.

Lees ook: