Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Relatie & Seks > Dit is volgens onderzoekers de beste leeftijd om te trouwen

Dit is volgens onderzoekers de beste leeftijd om te trouwen

Dit is volgens onderzoekers de beste leeftijd om te trouwen

Op het gebied van de liefde zijn er talloze onderzoekjes gedaan. Best fijn, want stiekem willen we allemaal wel weten hoe we zo succesvol mogelijk kunnen zijn als het gaat om dates en relaties, toch? Knappe koppen hebben nu onderzoek gedaan naar de invloed van de leeftijd waarop je gaat trouwen op het succes van je huwelijk. 

Lees ook: Dit is de populairste bestemming voor een huwelijksreis

Onder leiding van Nicolas Wolfinger van de University of Utah deed een team van wetenschappers onderzoek naar het geheim van een succesvol huwelijk. Dit deden ze op basis van data die voortkwam uit een grootschalige enquête van de Amerikaanse National Survey of Family Growth. Deze vragenlijst werd ingevuld door mannen en vrouwen in de leeftijd van 15 tot en met 44 jaar, in meerdere tijdvakken. Het team onder leiding van Wolfinger gebruikte de data die werd verzameld tussen 2006 en 2010, en de onderzoeksresultaten uit de periode 2011 tot 2013.

Eind twintig

Uit de analyse blijkt dat je huwelijk de meeste kans op slagen heeft wanneer je trouwt als je eind twintig of begin dertig bent. Geef je na je 32e het jawoord? Dan neemt de dat je huwelijk strandt, zo beweren de onderzoekers. Verrassend genoeg blijkt dit op basis van de data uit beide tijdvakken.

Carrière

Relatie-expert Sheela Mackintosh Stewart denkt de conclusie van het onderzoeksteam te kunnen verklaren. ‘Ten eerste speelt hun carrière een rol’, begint ze tegenover The Independent. ‘Dertigers hebben vaak al een baan met meer verantwoordelijkheden, ze zijn vaker op kantoor of hebben een functie die veel tijd en energie vergt. Dat legt natuurlijk een bepaalde druk op het privéleven. Als je al wat ouder bent, voel je ook veel druk om snel te trouwen, je carrière uit te bouwen en kinderen te krijgen.’

Egoïstisch

Daarnaast hebben dertigers vaak een sterke persoonlijkheid, aldus Sheela. ‘Vaak zijn ze wat zelfverzekerder. Daardoor kunnen ze zich soms wat egoïstischer en minder flexibel gedragen en zijn ze minder geneigd om compromissen te sluiten.’

Benieuwd of Nederlandse koppels het een beetje goed doen? Dít is de gemiddelde leeftijd waarop wij in het huwelijksbootje stappen.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: HLN.be | Beeld: iStock