Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Relatie & Seks > Tip: De beste dagen om sex te hebben

Tip: De beste dagen om sex te hebben

Je staat er misschien niet bij stil, maar je menstruele cyclus kan zeker van invloed zijn op je sexleven. Veel vrouwen hebben wat minder zin in sex als ze ongesteld zijn, maar wist je dat je tijdens je ovulatie juist méér zin in sex hebt?

Tijdens de tweede week van je menstruele cyclus ga je ovuleren. Oftewel: je lichaam maakt zich nu klaar voor de bevruchting van een eicel. Iedereen weet dat dit hét moment is om een kindje te maken. Maar ook als je liever niet zwanger wordt, is het een goede week om sex te hebben. Lees hier precies waarom!

Je verbrandt meer calorieën
Tijdens je ovulatie stijgt je oestrogeen-niveau. Dit betekent dat je tijdens een work-out mogelijk meer vet verbrandt dan normaal, volgens het tijdschrift Current Opinion in Pharmacology . Het effect zou twee dagen voor je ovulatie het sterkst zijn. Een goede reden voor een sex work-out!

Je libido stijgt
Goed nieuws: je libido bereikt zijn hoogtepunt als je ovuleert. Daar moet je gebruik van maken! Wist je bovendien dat je tijdens de ovulatie extra aangetrokken wordt tot echte alfa-mannen? Mannelijke trekken zoals een brede kaak zijn een teken dat een man goede genen heeft. Dit ontdekten wetenschappers aan de universiteit van Stirling.

Je bereikt makkelijker een orgasme
Wist je dat je clitoris tot 20 procent kan groeien tijdens je ovulatie? Rond dag 14 van je cyclus is dit het geval, zo blijkt uit een onderzoek in het Journal of Sexual Medicine. Bovendien groeit je clitoris nog meer als je opgewonden wordt. Een orgasme wordt zo nóg makkelijker bereikt!

Goedmaaksex
Blijkbaar worden vrouwen assertiever als ze ovuleren. Mannen veranderen echter ook in hun gedrag: ze worden bezitteriger. Deze spanning kan natuurlijk voor ruzies zorgen, maar omdat je sneller opgewonden raakt in deze periode, raden wij aan om het in bed goed te maken.

Je fantaseert meer
Mannen fantaseren natuurlijk de hele dag door over sex, maar vrouwen kunnen er ook wat van. Zeker tijdens dag 13 van je cyclus: dan fantaseren we het meest, zo blijkt uit een onderzoek in Archives of Sexual Behavior. Gebruik de beelden in je hoofd en geniet nog meer in de slaapkamer!

Bron: YourTango