Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Relatie & Seks > Dit is de reden dat onze benen soms zo kunnen trillen na een orgasme

Dit is de reden dat onze benen soms zo kunnen trillen na een orgasme

Dit is de reden dat onze benen soms zo kunnen trillen na een orgasme

Je hebt het vast wel eens ervaren. Je hebt net je hoogtepunt bereikt en ineens gaan je benen behoorlijk trillen. Dat voelt misschien een beetje vreemd, maar daar is een hele logische verklaring voor. 

Bevrijding

Het is een grappig gevoel, je benen die minutenlang na je orgasme nog kunnen door blijven trillen. Maar soms is het zo intens dat we ons wel eens afvragen waarom dat eigenlijk gebeurt. Maar geen paniek, het is dus heel normaal dat dat gebeurt. Het orgasme is natuurlijk iets waar we geen genoeg van kunnen krijgen. En dat trillen van je benen is dus eigenlijk gewoon een vorm van bevrijding voor je lichaam na de seks.

Lees ook
Goed om te weten: met déze standjes bereik jij makkelijker een orgasme

Stoom aflaten

Als je lichaam een orgasme ervaart, dan gaan niet alleen je erogene zones, maar je hele lichaam gaat daarin mee. Dr. Laura Vowel, hoofdonderzoeker en therapeut bij sekstherapie-app Blueheart legt uit: “Als de opwinding toeneemt, nemen hartslag, bloeddruk en ademhaling toe en wordt de huid roziger.”

En dit is dus ook de reden dat je benen nog zo intens kunnen trillen na je hoogtepunt. Je lichaam ervaart zoveel dingen tegelijkertijd, dat bouwt spanning op in je spieren en dan met name in je benen. Dus als alle actie tussen de lakens voorbij is en je weer op adem kunt komen, dan moeten die benen ook wat stoom afblazen.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Flair.be | Beeld: GettyImages