Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Relatie & Seks > Ben jij aantrekkelijk?

Ben jij aantrekkelijk?

Althans, dat beweert antropoloog Barnaby Dixon uit Nieuw-Zeeland. Hij bestudeerde wat mannen en vrouwen aantrekkelijk vinden in een partner, waarbij hij verschillende culturen in verschillende tijdperken onderzocht. Door te analyseren waar de proefpersonen naar keken, kon Barnaby concluderen dat de heup-taille verhouding erg belangrijk is bij de partnerkeuze.

Welke verhouding?
Iedere vrouw heeft een ander lichaam. De 1 heeft een peerfiguur, de ander een zandloperfiguur en weer een ander heeft een recht figuur. Bij elk figuur en elk gewicht is de verhouding tussen je taille en je heupen anders. Barnaby kwam er achter dat een verhouding van 0,7 tussen heupen en taille het aantrekkelijkst bij vrouwen is. Dit betekent dat je taille precies 70% van je heupomtrek moet bedragen. Stel je wilt zo aantrekkelijk mogelijk zijn, dan moet je taille 70 centimeter zijn, wanneer je heupen 100 centimeter bedragen. Supermodel Kate Moss en actrice Jessica Alba zijn allebei gezegend met de perfecte heup-taille verhouding. Ook de supermooie Marilyn Monroe had de perfecte verhouding van 0,7.

Jouw borsten interesseren mannen niet!
Wanneer jij de perfecte afmetingen hebt tussen jouw taille en heupen, worden andere factoren als borstgrootte niet in beraad genomen door mannen. Mannen zijn als het ware ‘verslaafd’ aan jouw prachtige afmeting, omdat jouw afmeting aangeeft dat je voor goed nageslacht zult zorgen. Volgens Barnaby is het mogelijk dat er een biologisch signaal naar de hersenen wordt afgegeven dat je heel vruchtbaar bent en gezond nageslacht zal produceren, onafhankelijk van je verdere lichaam.
Natuurlijk is een mooi stel borsten nooit weg. Maar een man die op zoek is naar een vrouw waarmee hij een gezin kan stichten, vindt (onbewust) de verhouding tussen taille en heupen het belangrijkst.

Wat vinden wij aantrekkelijk aan een man?
Vrouwen willen graag een man met een slanker, minder gespierd lichaam. Volgens Barnaby verspillen mannen hun tijd in de fitnessruimte. Een sexy sixpack of heerlijk gespierde armen die je lekker vast kunnen pakken… nee, dat willen vrouwen niet! Biologisch gezien willen vrouwen namelijk een slanke, vrouwelijke man. Zo’n man ziet er namelijk zachter en zorgzamer uit, waardoor hij een betere partner zou zijn.

Heb je de ideale afmetingen?
Je kunt gemakkelijk berekenen of jij in de buurt komt van de ideale 0,7 verhouding. Je hebt alleen een meetlint nodig.
1. Ga rechtop staan en ontspan je buik
2. Neem een meetlint en meet de omtrek van het smalste deel van je taille. Je taille is het gedeelte net onder je ribbenkast.
3. Kijk vervolgens wat het breedste punt is van je heupen. Meet de omtrek van dit gedeelte.
4. Deel de afmetingen van stap 2 door die van stap 3, de uitkomst daarvan is de verhouding tussen je taille en heupen. Hoe dichter het getal bij 0,7 ligt, hoe perfecter jouw verhouding.