Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Relatie & Seks > Bang om voor eeuwig vrijgezel te blijven: ‘Het lijkt voor mij wel onmogelijk om nog iemand te vinden’

Bang om voor eeuwig vrijgezel te blijven: ‘Het lijkt voor mij wel onmogelijk om nog iemand te vinden’

Bang om voor eeuwig vrijgezel te blijven: ‘Het lijkt voor mij wel onmogelijk om nog iemand te vinden’

Lisa maakt zich zorgen. Ze is 27, vrijgezel en vraagt zich af of ze ooit nog aan de man komt. Anderen geven advies.

  • miedo: “Misschien stel je te hoge eisen? Geen relatie is perfect en wat veel vrouwen hier ook beweren, ‘de ware’ bestaat niet. Mannen hoor je daar ook veel minder over. Die zoeken niet naar iemand die in alles perfect bij ze past.”
  • polydox: “De meerderheid van de vrouwen die ik ken, is pas na haar dertigste aan haar man gekomen.”
  • nien26: “Maak je niet zo druk. Ik ben dertig en ook al een tijd vrijgezel. Boeie! Ik ben absoluut niet bang om voor altijd alleen te blijven. De ware/juiste man is gewoon nog niet op mijn pad gekomen. En dat geldt ook voor jou! Sommigen hoppen van relatie naar relatie, uit angst voor het alleen zijn. Als je die angst voelt, zou ik me pas zorgen gaan maken.”
  • Caribic_: “Als ‘eeuwige vrijgezel’ herken ik het wel een beetje. Op zich vermaak ik me prima alleen, maar als ik eraan denk dat ik al bijna dertig ben, en aan m’n eventuele kinderwens… Tja, dan maak ik me ook weleens zorgen of ‘hij’ nog wel komt.”
  • Hightower: “Als je bang bent om alleen te blijven, blijf je ook alleen. Dan ga je er zelf in geloven en straal je dat ook uit. En als mannen iets níét sexy vinden, is het wel een vrouw die als een bang konijntje in de koplampen kijkt. Dat geldt althans voor mij.”

Lees ook
Zin in een avontuur? ‘B&B vol liefde’ zoekt vrijgezellen voor 2e seizoen

  • ViveMarie: “Hi, dat vraag ik me ook vaak af. Maar het leven is ook leuk zonder vent, toch?”
  • Barbaa: “Doe de dingen waar je blij van wordt, zodat je goed in je vel zit en vraag je niet bij elke ontmoeting af of dit ‘m is.”
  • womansinstuition: “Ik herken dat gevoel wel. Ben dertig en heb twee kinderen. Daardoor lijkt het ook voor mij onmogelijk dat er nog iemand komt. Niet echt een fijn gevoel.”
  • vnjkc: “Maak je geen zorgen, de ware komt altijd als je het ’t minst verwacht. En dan kan alles ineens heel snel gaan. Succes, en zit er niet mee. Enjoy your life.”
  • VesperLynd: “Niet iedereen is toch ook geschikt voor een relatie? Voor sommige mensen betekent het eerder zorgen en gedoe dan een veilige haven van rust en zekerheid. Dan kun je beter alleen blijven – en je misschien ooit in een verre toekomst nog eens positief laten verrassen. Een relatie haalt niet altijd het beste in mensen naar boven, helaas.”