Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Relatie & Seks > Auw, benching is dé nieuwe hartverscheurende datingtrend

Auw, benching is dé nieuwe hartverscheurende datingtrend

Auw, benching is dé nieuwe hartverscheurende datingtrend

De tijden dat we onze date in de kroeg herkenden aan een rode roos en dat we later samen naar de sterren gingen kijken, liggen ver achter ons. Sinds de komst van online dating krijgen singles meer dan eens te maken met termen als ghosting, benching en nog veel meer naars. 

Wat betekent ghosting? Je praat online dagen- of zelfs maandenlang met iemand en plots lijkt hij van de aardbodem verdwenen. Het zal je maar overkomen! Een langzamere en misschien zelfs pijnlijkere ‘dumpmethode’ is de nieuwe trend benching. Je hebt onafgebroken contact met iemand die geleidelijk aan afstand van je lijkt te nemen. Maar wanneer hij zin heeft in wat aandacht, stuurt hij je gewoon een sms’je. Hierdoor laat hij je bij wijze van spreken ‘op de bank’ zitten. Auw…

De persoon die jou dit aandoet, vindt jou niet leuk genoeg om écht (nog) eens met je af te spreken, maar hij wil je toch nog niet helemaal loslaten. Vaak gaat ‘de bencher’ subtiel te werk. Hij vraagt je bijvoorbeeld om overdag af te spreken terwijl hij weet dat jij op je werk bent. Omdat hij dan wel moeite lijkt te doen, heb je niet zo snel de neiging om er een punt achter te zetten. Onze tip? Wegrennen van die bank, zo snel je kunt!

giphy

Bron: Flair België, Robine van Tilburg

Lees ook: