Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > De anticonceptiepil: beginnen, stoppen of doorgaan?

De anticonceptiepil: beginnen, stoppen of doorgaan?

De anticonceptiepil: beginnen, stoppen of doorgaan?

Elke donderdag lichten we een topic van het VIVA-forum uit. Deze week: Beginnen met de anticonceptie-pil

VIVA Forummer C. twijfelt over het nemen van de anticonceptiepil, omdat ze online zoveel verschillende ervaringen leest. Tot nu toe heeft ze alleen nog een condoom gebruikt. Dit zijn jullie ervaringen met de pil.

  • Dianaf: Het punt is dat het voor elke vrouw anders is. Voor de een is het ideaal, voor de ander wel oké en voor de derde een drama. Voor mij werkte het niet, ik had  onwijs last van stemmingswisseleningen en alle andere bijwerkingen. Leg het voor aan je huisarts.
  • Pamelacourson: Voor de veiligheid om niet zwanger te worden, is het wel aan te raden om iets erbij te gebruiken, natuurlijk. Een ongelukje is snel veroorzaakt. Maar hormonale anticonceptie is qua ervaring heel persoonlijk.
  • Assist: Op anticonceptie.nl is duidelijke, betrouwbare informatie te vinden over verschillende vormen van anticonceptie. kies vooral wat het beste bij jou past.
  • Malibu82: Je kan het voor een paar maanden uitproberen, iedereen reageert er anders op. Zelf vind ik de pil fijn: geen condoom nodig en ik kan zelf regelen wanneer ik ongesteld word. Zonder pil is mijn cyclus vrij kort, met pil wat langer en dan kan ik ook een keer overslaan. Voor de rest maakt het bij mij niet veel verschil: PMS en andere klachten heb ik sowieso niet en qua libido merk ik ook weinig verschil.
  • Huisduif: Overleg met je huisarts voor de (on)mogelijkheden. Ik slik al langer dan tien jaar de pil en ben over het algemeen wel tevreden.

‘Zonder pil is mijn cyclus vrij kort’

  • Herfstblaadje19: Ik slik al 14 jaar de pil en ik heb nergens last van (denk ik, ik slik hem al sinds mijn 16e dus ik weet ook niet beter). Maar ik ben dan ook totaal niet hormoon gevoelig. Tijdens zwangerschappen voelde ik me ook niet anders dan anders, gewoon stabiel.
  • Hamerhaai: Overleggen met de huisarts of Rutgers (stichting). Ze kunnen je informatie geven over de verschillende mogelijkheden, in welke situatie je wat kunt kiezen en de potentiële bijwerkingen. Iedere vrouw is anders en heeft andere wensen.
  • Plopper: Ik heb al jaren een Mirena spiraal, want van de pil werd ik heel ziek tijdens de stopweek. Ik ben ook  niet goed in dagelijks pillen innemen die geen direct voelbaar effect geven.

Wat is jouw ervaring met anticonceptie? Praat hier mee op het forum.

Suzan (34) heeft een bijzondere driehoeksverhouding: ‘De combinatie van die twee mannen gaf me een extatisch gevoel’

Beeld: iStock