Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Relatie & Seks > Wat te doen als je denkt dat hij vreemdgaat

Wat te doen als je denkt dat hij vreemdgaat

Wat te doen als je denkt dat hij vreemdgaat

Hij gedraagt zich de laatste tijd wat anders, maar je kunt je vinger er niet op leggen. Er is iets, maar wat. En dan opeens kruipt die ene verschrikkelijke gedachte in je hoofd: Zou-Hij-Vreemdgaan?

Wat moet je doen als deze vermoedens jullie relatie zijn binnengeslopen?

1. Blijf kalm

Ok. Ademhalen en kalm blijven. Hij gedraagt zich misschien anders, maar dat kan ook echt heel goed een andere reden hebben. Hij kan stress hebben op zijn werk, financiële zorgen hebben of met iets ander zitten waar hij moeilijk over praat. Blijf dus rustig en trek niet direct conclusies.

Als je hem nu beschuldigt terwijl hij NIET vreemdgaat (wat echt een reële mogelijkheid is) kan dit jullie relatie onherstelbaar beschadigen.

Mocht hij wel een cheating bastard blijken te zijn dan geef je hem in dit vroege stadium de kans om zijn sporen beter weg te werken en dat wil je ook niet, want dat sleept de situatie zich veel langer voort dan nodig.

2. Analyseer je gevoelens

Waarom denk je dat hij vreemdgaat? Is het puur een gevoel? Gedraagt hij zich echt anders? Zijn er nog andere signalen? Probeer objectief te zijn en niet te snel te emotioneel te worden. Kan het zijn dat je je eigen gevoelens/onzekerheden op hem projecteert?

Wat kan helpen is het maken van een lijstje. Als je dingen op papier zet helpt dit om je gedachten te ordenen en een beter overzicht van de situatie te krijgen. Het kan zijn dat je, zodra je alles op papier ziet staan, beseft dat het eigenlijk wel meevalt. Het kan natuurlijk ook zijn dat het je oorspronkelijke onderbuikgevoel versterkt.

Zorg er wel voor dat hij deze lijst NOOIT per ongeluk te zien krijgt!

3. Wees extra alert

Heeft het lijstje er voor gezorgd dat je nog wat wantrouwiger bent geworden, probeer dan nog steeds je kalmte te bewaren en probeer jezelf niet gek te maken (heel moeilijk dat weten we). Wees de komende tijd extra oplettend zonder in een stalker te veranderen (dit wil je jezelf niet aandoen). Zet je zintuigen dus op scherp, maar probeer weg te blijven van acties waar je later spijt van krijgt zoals het stiekem checken van zijn telefoon.

Voeg dingen die je opmerkt toe aan je lijst, zowel de negatieve als de positieve.

4. Praat met hem

Ben je nog niet gerustgesteld, dan is het nu tijd voor the talk. Praat met hem zonder hem te beschuldigen of aan te vallen. Probeer het te benaderen als een gesprek over jullie relatie en niet als een gesprek over zijn vreemdgaan. Praat vanuit jezelf, wat jij voelt, wat jij denkt. Stel je kwetsbaar op zodat hij zich ook open durft te stellen. Hou altijd in gedachte dat het heel goed kan dat zijn gedrag een heel andere oorzaak heeft dan vreemdgaan, zoals stress.

Als je hem direct aanvalt en beschuldigt kan dit er voor zorgen dat het vertrouwen in jullie relatie onherstelbaar beschadigd raakt als blijkt dat hij niet vreemdgaat (zie ook stap 1).

Het kan zijn dat hij niet direct met je wil praten (mannen staan er nou eenmaal niet om bekend dat ze makkelijk over hun emoties praten), geef hem dan wat tijd en probeer het nog eens. Schiet hij direct in de verdediging, dan is dit een slecht teken, dan zou het heel misschien tijd kunnen zijn om de lijst er bij te halen of om je af te vragen of een man die je zo onzeker maakt überhaupt de moeite waard is.

Lees ook:

Waarom mannen vreemdgaan

Er een nachtje over slapen, helpt het?

9 dingen die mannen leuk vinden tijdens de seks

Bron: elitedaily.com / trendystyle.com