Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Relatie & Seks > Alles over het Franse standje 69

Alles over het Franse standje 69

Alles over het Franse standje 69

Je kunt je niet meer aan elkaar blootgeven dan met standje 69. Van zo dichtbij is het erg gemakkelijk om helemaal in elkaars genot op te gaan. Het is vooral ideaal als voorspel. Jij kunt hem plagen, het tempo versnellen en weer verlagen, zodat hij langer stijf blijft.

Dit standje is uitgevonden door de Fransen en is dan ook wel bekend onder de naam Soixante-Neuf (69). De Engelsen hebben er later de naam L Seven (L7) aan gegeven. Je kunt elkaar op meerdere posities bevredigen. Een beetje oefenen en je likt elkaar tot ongekende hoogtes.

Jij bovenop
Hij ligt op zijn rug en jij ligt op hem, met je vagina naar zijn gezicht. Laat je gewicht op je ellebogen of zijn borst rusten, zodat je goed je evenwicht kunt behouden. Stop vervolgens zijn penis in je mond, gebruik eventueel je handen tijdens het pijpen. Hij kan zijn knieën buigen en zijn kont wat meer omhoog duwen, zodat je zijn penis beter kunt bevredigen.

Hij bovenop
Het omgekeerde van de vorige positie. Deze manier wordt minder vaak gebruikt, omdat wij liever de controle over het tempo willen hebben. Daarnaast kan jij eerder verdrukt raken als hij veel groter is. En ademhalen is toch ook wel erg belangrijk!

Naast elkaar
Hierbij liggen jullie naast elkaar op jullie zij, met hoofd naast de voeten. Het is slim voor jullie allebei om jullie bovenbenen wat te spreiden, zodat jullie er beter bij kunnen. Je kunt ook wat kussens onder je hoofd leggen voor extra ondersteuning of op elkaars dijbeen gaan liggen. Deze laatste is erg populair, omdat jullie dan ook je handen vrij hebben om elkaar te verwennen. Tip: dit standje is vooral handig als jullie qua lengte veel verschillen.

Geïnspireerd door 69
Als een van jullie niet zo’n liefhebber is van orale sex, kunnen jullie ook naast elkaar liggen en dat de een oraal bevredigd wordt en de ander met de hand.

Staande 69
Hij gaat staan en ondersteunt jou. Jij staat in de handstand of hangt ondersteboven aan hem met je armen en benen om hem heen gestrengeld. Al zal deze positie meer lachwekkende dan opwindende momenten brengen.

Weet je niet wat je lief fijn vindt op oraal gebied? Of kan hij nog wel iets leren? Gebruik elkaar als oefenmodel! Jij kan bij zijn eikel voordoen hoe je wilt worden gelikt. En andersom kan hij dit bij jouw clitoris doen.

Bron: Sex – het ultieme handboek van Em & Lo