Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Relatie & Seks > Alles wat je over glijmiddel moet weten

Alles wat je over glijmiddel moet weten

Alles wat je over glijmiddel moet weten

Je dacht dat je alles al wist over glijmiddel? Think again. Als je je vrijpartijen wat spannender wilt maken of als je meer wilt genieten van sex, is glijmiddel één van de oplossingen. Je kunt het bij elke drogisterij kopen. Ben je nog niet overtuigd? Lees dan deze feitjes over glijmiddel.

Basisproducten

De meeste glijmiddelen zijn op waterbasis en kunnen veilig gebruikt worden in combinatie met condooms. Tijdens langdurige sex wordt dit glijmiddel geabsorbeerd. Glijmiddelen op oliebasis werken extra goed, maar zorgen vaak voor scheurtjes in het condoom. Daarom wordt deze variant het meest gebruikt door stelletjes die zonder condoom vrijen. Dan heb je ook nog glijmiddel op siliconenbasis. Er zit geen water in en deze versie maakt extra vochtig, doordat het niet wordt geabsorbeerd. Als je sex wilt in de douche, is dit glijmiddel het meest geschikt. Mensen met een allergie of gevoelige huid kunnen het beste gaan voor een product op organische basis.

Vóór glijmiddel

Voordat er glijmiddel was, namen mensen olijfolie mee naar de slaapkamer. Toch was dit niet het enige voedingsmiddel dat mensen gebruikten als glijmiddel, ook boter en pindaolie werden gebruikt. Dit is niet alleen slecht voor het condoom, het kan ook leiden tot infecties. Heb je wat hulp nodig, houd het dan ‘gewoon’ bij glijmiddel.

Voor elk schatje een ander glijmiddel

Jouw ervaringen met een bepaald merk of soort komen niet altijd overeen met de ervaringen van je sexpartner. Ook kan hij het vervelend vinden om het middel te gebruiken uit dezelfde tube die jij en je ex deelden. Om infecties te voorkomen, koop je gewoon een nieuwe tube.

Meer plezier

Wetenschappers aan de universiteit van Indiana hebben met een onderzoek onder meer dan 2.400 vrouwen aangetoond dat 65% meer plezier had als er glijmiddel bij de vrijpartij werd gebruikt. Eén op de drie vrouwen gebruikt het goedje niet vanwege vaginale droogheid, maar gewoon voor de fun.

Voor hem en voor haar

Glijmiddel is een gedeelde ervaring. Elke soort is voor zowel de man als de vrouw geschikt. Dat is wel zo handig!

Niet alleen voor sex

Je gebruikt het goedje niet alleen voor penetratie. Zo worden varianten met een smaakje gebruikt voor orale sex en op siliconenbasis als massageolie. Iets minder erotisch: vrouwen kunnen het middel ook gebruiken voor het inbrengen van een tampon. Niet zo leuk als een vibrator, maar wel een handig weetje!

Bron: Yourtango