Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Relatie & Seks > AHA: zo lang zijn koppels samen voor ze trouwen

AHA: zo lang zijn koppels samen voor ze trouwen

AHA: zo lang zijn koppels samen voor ze trouwen

Koppels kennen elkaar steeds langer voor ze samen elkaar het jawoord geven. Uit onderzoek blijkt ook dat de verlovingsringen minder duur worden, maar wel origineler.

Lees ook: Opgebiecht: Ik twijfel of ik met hem wil trouwen

Volgens een Brits onderzoek zijn we gemiddeld 4,9 jaar samen met een partner voor we de stap zetten om te trouwen. In vergelijking met de vorige generatie beloven we elkaar dus op latere leeftijd pas eeuwige trouw. In 1971 was een vrouw gemiddeld 22,6 en een man 24,6 als ze besloten dat ze de ware hadden gevonden. Vandaag is die leeftijd met bijna tien jaar opgeschoven, met een blozende bruid van 30,8 en een bruidegom van gemiddeld 32,7.

Deze evolutie om later te trouwen is positief, omdat het betekent dat de partners elkaar écht goed kennen wanneer ze ervoor kiezen om levenslang bij elkaar te blijven. Ook lijken we te beseffen dat je aan een huwelijk moet blijven werken. 82 % van de 4000 ondervraagde koppels staat open voor een huwelijkstherapeut indien dit nodig zou zijn.

Hamish Shephard, de oprichter van Bridebook, is ervan overtuigd dat de cijfers van het aantal echtscheidingen zal dalen. ‘Koppels kiezen steeds bewuster en meer geïnformeerd dan ooit om in het huwelijksbootje te stappen. Ze maken een onafhankelijke keuze om zich aan elkaar te binden, zonder externe druk zoals dat wel het geval was bij voorgaande generaties.’

Bron: BrideBook

Wil je niets meer missen van Flair deze zomer? Profiteer nu van onze speciale aanbieding: 10 x Flair voor 10 euro!