Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Relatie & Seks > AHA: zo bepaalt Tinder welke profielen je te zien krijgt

AHA: zo bepaalt Tinder welke profielen je te zien krijgt

AHA: zo bepaalt Tinder welke profielen je te zien krijgt

Vraag jij je ook wel eens af waarom die knappe buurjongen maar niet op je Tinder wil verschijnen? Je hebt namelijk al gehoord dat hij wel degelijk de app gebruikt, maar jij hebt nog niet de kans gehad om rechts te swipen. Blijkbaar zijn de hotties – of niet zo hotties – die jij op je schermpje ziet passeren niet per toeval uitgekozen en zit er een ingewikkeld systeem achter.

Medeoprichter Sean Rad vertelde in een interview met Business Insider dat de mannen die jij ziet voorbijkomen, niet toevallig zijn uitgekozen. “Als je lang genoeg op Tinder zit, zal je iedereen wel zien”, zegt Rad, “maar de volgorde waarin we de profielen tonen, daar schuilt een erg ingewikkeld algoritme achter. Het is niet zo gemakkelijk als iets opzoeken op Google, want Google hoeft niet geïnteresseerd te zijn in jou om je het juiste resultaat te bezorgen.”

Kansrekenen

Zo zal de app proberen te voorspellen wat jouw type man is aan de hand van je vorige likes. Als jij dus steeds bij donkerharige mannen naar rechts swipet, zal je erna steeds meer en meer van deze profielen tegenkomen. Tenzij dat jij niet in de smaak valt bij dit type mannen, want ook daar houden ze rekening mee. Conclusie: de profielen die het meeste kans hebben om door jou geliket te worden én die jou ook leuk zouden kunnen vinden, die worden als eerste getoond.

Misschien toch maar niet zo kieskeurig zijn?

via GIPHY

Lees ook: