Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Relatie & Seks > AHA: met dit trucje stop je in no time met ruziën

AHA: met dit trucje stop je in no time met ruziën

AHA: met dit trucje stop je in no time met ruziën

Gedaan met ruziën, want de universiteit van Waterloo in Canada heeft net de resultaten van een nieuw onderzoek onthuld. En die resultaten zouden wel eens ons leven kunnen veranderen. Vraag van het onderzoek: hoe beëindigen we in no time een discussie?

Nu en dan een beetje ruziemaken is onvermijdelijk. Het is heel normaal en als we eerlijk zijn, is een beetje ruziën af en toe ook wel eens gezond voor je relatie (hallo, make-up sex). Maar als je te vaak in een discussie vervalt, zou het ook wel eens kunnen leiden tot het einde van jullie relatie. En dat wil je natuurlijk niet.

Goed nieuws, want volgens onderzoek bestaat er één magische oplossing om jullie conflict in no time uit te klaren. Het enige wat je moet doen, is jezelf deze vraag stellen: ‘Zal ik me er over een jaar nog druk in maken?’ Het geeft je de kans om even afstand te nemen van het moment en na te denken over de toekomst. Is de discussie van essentieel belang voor de toekomst van jullie relatie? Is het zinvol? Je zal al snel zien dat het kleine akkefietje eigenlijk helemaal niet de moeite waard is om daarvoor jullie relatie op het spel te zetten. Volgende keer proberen?

Lees ook: