Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Relatie & Seks > AHA: dit is de leeftijd waarop je de meeste kans hebt om de ware te ontmoeten

AHA: dit is de leeftijd waarop je de meeste kans hebt om de ware te ontmoeten

AHA: dit is de leeftijd waarop je de meeste kans hebt om de ware te ontmoeten

Nog steeds aan het dromen van de prins op het witte paard? Wie weet loop je ‘m binnenkort wel tegen het lijf! Datingwebsite Match.com liet zo’n 2000 mensen een enquête invullen over hun relatie en de resultaten zijn op z’n minst gezegd uiterst interessant …

Match.com wilde alle mogelijke details weten: van hoe oud de deelnemers waren toen ze hun partner ontmoetten tot wanneer ze hun relatie ‘Facebook official’ maakten. Volgens het onderzoek vindt de gemiddelde vrouw de man van haar dromen op haar 25ste, mannen lopen hun soulmate rond de leeftijd van 28 tegen het lijf.

‘Ik hou van je’

Nog leuk om te weten: de meeste deelnemers wachten gemiddeld vijf maanden voor ze ‘Ik hou van jou’ tegen hun partner zeggen en hun relatie officieel maken op Facebook. Wat wij ook wel interessant vonden, is dat het bij de meesten langer duurt om elkaars hand vast te houden dan te kussen. Zo zegt 34% dat ze soms tot twee weken wachten vooraleer ze hand in hand over straat durven te wandelen, terwijl 31% zegt er geen graten in te zien om al op de eerste date te kussen.

Opvallend

Wanneer het op seks aankomt, zijn de meningen eerder verdeeld. 27% van de deelnemers beweert van een tot twee weken te wachten, terwijl 23% zegt minstens een maand te daten vooraleer ze het bed in duiken.

De keerzijde van de medaille 

Helaas is er ook altijd een keerzijde aan de medaille: de deelnemers geven in het onderzoek aan dat de eerste grote ruzie meestal plaatsvindt na zes maanden. Dit is ook het moment waarop ze hun partner introduceren aan hun familie. Toeval? Dat laten we in het midden …

Lees ook
BEWEZEN: lang slapen is goed voor je relatie

Verliefd, verloofd, getrouwd

Op vlak van zenuwslopende gesprekken over de toekomst wijst de studie uit dat 33% van de respondenten binnen het eerste jaar van hun relatie praten over trouwen, kinderen, etc. Het merendeel van de deelnemers die reeds hun levenspartner vonden, zegt na twee jaar verloofd te zijn, na drie jaar getrouwd en voor het eerst zwanger waren vier jaar na hun eerste ontmoeting. Goede vooruitzichten dus..!
Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.
Beeld: GettyImages