Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Relatie & Seks > 8 ultieme tips tegen liefdesverdriet

8 ultieme tips tegen liefdesverdriet

8 ultieme tips tegen liefdesverdriet

Met deze tips kom je het beste en het snelst door de hel die liefdesverdriet heet.

  1. Verbreek (tijdelijk) alle contact Als je liefdesverdriet hebt, moet je letterlijk afkicken van je ex. En dat kun je uiteindelijk het allerbeste cold turkey doen. Hoe meer contact je met elkaar blijft houden, des te moeilijker het is om los te komen van elkaar. En daarmee duurt het nare proces langer dan nodig is. Dus spreek af dat je elkaar minimaal een paar maanden met rust laat. Merk je tegen die tijd dat je gevoelens alsnog in de war raken als je hem spreekt, verleng deze tijd dan rustig met nog wat maanden. Check hier tien manieren om geen contact met je ex te zoeken.
  2. Maak alle hoop dood Een appje dat hij afsluit met een X, een vraag die hij je stelt, zijn tandenborstel die hij nog niet heeft opgehaald uit je huis, overal klamp je je wanhopig aan vast, omdat je niet wilt en kunt geloven dat het voorbij is. Terwijl dit vaak valse hoop is, en hij alleen maar aardig tegen je doet omdat hij je geen pijn wil doen. Blijf jezelf voorhouden dat het echt, echt niet meer goed komt. Vraag hem hier desnoods naar, zodat hij dit zelf nog eens kan benadrukken. Pijnlijk, maar wel duidelijk.
  3. Voorkom ‘als… dan’ gedachten Als ik hem niet zo onder druk had gezet, was dit niet gebeurd. Als ik hem wat meer had geknuffeld, als we meer quality time hadden doorgebracht, als ik die ene afspraak niet had afgezegd… Als je gedumpt bent, haalt je brein direct lelijke zelfkwellende trucjes met je uit. Je probeert alle mogelijkheden af te gaan waar het misging, en wat je had kunnen doen om de breuk te voorkomen. Aan de ene kant is dit een stukje verwerking, maar waak ervoor dat het voor slapeloze nachten of eindeloos herkauwen veroorzaakt. Merk je dat dat wel gebeurd, denk dan: dit heeft geen zin.
  4. Weg met zelfkwelling Als je hart gebroken is, herinnert alles je aan je ex of de mooie tijd die jullie hebben gedeeld. Spaar jezelf zoveel mogelijk door dit soort herinneringen niet bewust op te zoeken. Dus blader niet door je foto’s uit jullie verliefde beginperiode, fiets geen omweg zodat je langs zijn huis komt om te zien of er licht achter zijn raam brandt, stop met het checken van zijn Facebook (nog beter: blokkeer hem), en berg alle lieve briefjes/cadeautjes en foto’s van jullie samen op in een doos.
  5. Zorg goed voor jezelf Ook al kun je geen hap door je keel krijgen van de ellende, dwing jezelf toch om gezond te eten. Want anders zul je je nóg beroerder voelen dan je al doet, en geloof ons: dat is mogelijk. Ga op tijd naar bed en slik desnoods melatoninepillen om beter in slaap te vallen. Ook heel belangrijk: sporten. Dat geeft afleiding, put je lichaam uit zodat je beter zult slapen, is een goede manier om je af te reageren en last but not least: tijdens het sporten komt er endorfine vrij in de hersenen, waardoor je je automatisch beter zult voelen.
  6. Huil en praat Liefdesverdriet is een rouwproces, wat tijd en ruimte verdient. Krop je pijn niet op, maar uit het door er eindeloos over te praten met vriendinnen, en zoveel mogelijk jankpartijen. Op een dag zul je merken dat je je eigen ludduvudduhverhaal beu bent, en dat je klaar bent voor een nieuwe fase.
  7. Onderga het Je komt het snelst over je relatie heen als je je verdriet ondergaat, zonder hier al te veel tegen te doen. Dit is een dal waar je helaas niet omheen kunt trippelen, maar waar je doorheen moet. Hoe meer weerstand je hieraan levert door te ontkennen dat het voorbij is of alleen maar te stappen of te werken, is alleen maar uitstel van executie.
  8. Zoek afleiding Je vriendinnen horen er ook in bittere tijden voor je te zijn, dus maak ook gebruik van je homies: laat je meeslepen naar de film, een voorstelling, of een dagje pretpark. Ja, ook als je er totaal geen zin in hebt. Verandering van locatie betekent automatisch verandering van gevoel. En erger dan dit kun je je sowieso niet voelen, toch?

Lees ook: