Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Relatie & Seks > 8 redenen om een relatie uit te maken

8 redenen om een relatie uit te maken

8 redenen om een relatie uit te maken

Wanneer moet je de relatie uitmaken? Soms is het duidelijk wanneer een relatie eindigt: een knallende ruzie, iemand die vreemdgaat. Maar soms is het lastiger om te bepalen of jullie liefde aan het afsterven is. Deze signalen zijn in elk geval een slecht voorteken.

  1. Jullie maken vaak ruzie – Voor de duidelijkheid: ruziemaken is normaal in een relatie. Maar niet als bepaalde onderwerpen van onvrede steeds terugkeren, als het bijna dagelijks gebeurt, of wanneer jullie om het minste geringste elkaar ergeren.
  2. Je wil niet meer zo snel mogelijk bij hem zijn – “De essentie van liefde is dat je altijd meer ervan wilt”, vertelt relatie-expert Jane Greer, auteur van het boek ‘What about me?’ “Als je opeens niet meer zoveel haast hebt om vanuit je werk naar je liefje te gaan, probeer je dan af te vragen waarom je je hier niet meer zo op verheugt.”
  3. Bijna alles aan hem ergert je – Natuurlijk ben je in het begin zo verliefd dat je àlles wat hij doet of zegt leuk vindt. Als die verliefdheid wegebt, zie je zijn irritante trekjes en is het belangrijk om deze te accepteren, want niemand is perfect. Maar als je merkt dat dit niet lukt, en dat je jezelf steeds meer opvreet om zijn slingerende sokken, het gepulk aan zijn nagels, de manier waarop hij zijn neus ophaalt, of hoe betweterig hij je corrigeert, dan kan dat een teken zijn dat je langzaamaan afstand van hem neemt.
  4. Jullie sexleven ligt op zijn gat – Dat jullie elkaar niet meer dagelijks bespringen, zoals in het begin, is heel normaal. Maar als je merkt dat jullie nog maar twee keer per maand tussen de lakens duiken, en hier niet helemaal blij mee zijn, dan kan dit een slecht voorteken zijn. Al helemaal als je merkt dat je minder zin hebt, niet meer zo opgewonden van hem raakt, of een van jullie de ander steeds afwijst als hij/zij het initiatief neemt.
  5. Je merkt dat je naar andere mannen kijkt – Normaal zie je ze niet staan, of blijft het bij een nieuwsgierige blik. “Maar als je serieus aan het flirten bent met andere mannen, kan dat betekenen dat je niet helemaal gelukkig bent met het heerschap dat je al hebt”, vertelt relatietherapeut Rachel Sussman, auteur van het boek ‘The Breakup Bible’.
  6. Je hebt geen zin om concessies te doen – Veel mensen staan niet te springen om naar een etentje met de schoonfamilie te gaan. Maar je doet het gewoon, omdat dat is wat je geliefde gelukkig maakt. “Maar als je merkt dat je dit soort dingen met steeds meer tegenzin doet, kan het een teken zijn dat je minder bereid bent om offers te doen voor je partner”, aldus Sussman.
  7. Je ziet geen toekomst voor jullie – Op de een of andere manier vind je het moeilijk voor te stellen dat je zijn kinderen zult baren en jullie tot de dood bij elkaar blijven. “Als je jezelf over twintig jaar niet met je partner ziet, kun je je afvragen of jullie wel goed genoeg bij elkaar passen”, vindt relatietherapeut Sussman.
  8. De lasten wegen zwaarder dan de lusten – Ja, je hebt nog veel plezier en liefdevolle momenten met je liefje. Maar aan de andere kant merk je dat hij je ook ongelukkig maakt. Omdat hij er bijvoorbeeld niet is op momenten dat je hem nodig hebt, hij issues heeft waar jullie relatie onder lijdt, of omdat je het moeilijk vindt om hem te vertrouwen na een slippertje. Zie jullie relatie als een weegschaal: slaat de wijzer uit naar de positieve dingen en heb je vooral het gevoel dat je vriend je tot grote hoogtes stuwt, dan is het okay. Merk je daarentegen dat de relatie je meer energie kost dan dat het oplevert, dan is het misschien tijd om je achter de oren te krabben.

Bronnen: The Breakup Bible, What About Me?
Beeld: 123RF