Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Relatie & Seks > Wil je weten: 8 gewoontes van gelukkige koppels

Wil je weten: 8 gewoontes van gelukkige koppels

Wil je weten: 8 gewoontes van gelukkige koppels

Sommige koppels zijn al vele jaren gelukkig met elkaar. Maar hoe doen ze dat toch? Deze 8 gewoontes hebben gelukkige koppels. 

1. Ze houden vol

Ze zijn een team. Als de een zich onzeker voelt, herinnert de ander hem/haar aan diens krachten en successen om meer zelfvertrouwen te geven. En andersom.

2. Ze zijn tolerant

Als de een de hele nacht snurkt, neemt de ander dat voor lief. Kan je niks aan doen, toch? Als de een hysterisch lacht met geknor, laat de hander dat gewoon lekker gaan. Ze besteden geen tijd aan verwijten naar elkaar toe.

3. Ze zijn tactisch

Verliefde koppels zijn vaak vrijgevig met tedere en lieve gebaren. Een knuffel in de ochtend, een verrassingskus in de keuken, hand in hand over straat lopen of een van deze negen kleine romantische gebaren bijvoorbeeld.

4. Ze laten hun liefde zien

Met smsjes en door zachte woordjes in elkaars oor te fluisteren. Maar vooral met vriendelijke gebaren. Bestelt de een een koffietje, krijgt de ander het koekje. Of neem eens spontaan een bosje bloemen mee voor je lief.

5. Ze stellen de magische vraag: ‘Hoe gaat het met je?’

Deze vraag, ook al volgt er niet per se een stroom aan informatie, geeft veel voldoening. Laat elkaar weten hoe het met je gaat, of dat nou goed of slecht is. Een klein gebaar dat makkelijk te geven is, of je nu samenwoont of 1000 kilometer van elkaar vandaan bent.

6. Ze durven te zeggen wat ze nodig hebben

We kunnen elkaars gedachten niet lezen, dus communiceer met elkaar. Als jij graag iets wilt, vertel of vraag dat dan aan je partner. Bye bye frustraties!

Lees ook
In 10 stappen naar een wat intiemere relatie

7. Ze proberen hun wederzijdse verlangens te bevredigen

Als je partner voorstelt om die little black dress te dragen die je van je partner hebt gekregen, dan is dat leuk om te doen. Je mag best rekening houden met de verlangens van je geliefde. Alleen als ze redelijk zijn natuurlijk.

8. Ze behouden hun romantische momenten

Een etentje, een dag aan het strand, een boswandeling, samen in bad, vakanties… Al deze kleine momenten zijn onderdeel van jullie liefdesverhaal!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Beeld: GettyImages