Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Relatie & Seks > 7x fun facts over een orgasme

7x fun facts over een orgasme

7x fun facts over een orgasme

The big O: we hopen dat je er regelmatig van mag genieten. Deze dingen over een van je favoriete gevoelens, wist je vast nog niet.

Een orgasme verlicht hoofdpijn

Koppijn is geen excuus, maar juist een reden om een potje vrijen niet over te slaan. Ook is een orgasme op zijn tijd goed voor het verlagen van stress, een goed humeur en de nachtrust.

Orgasme zonder aanraking

Een mentaal orgasme, het bestaat! Sommige mensen kunnen zónder aanraking door zichzelf of een ander een hoogtepunt bereiken. Jij kan het ook, met heel veel oefenen. Lees hier hoe je dat doet.

Tepelorgasme

Iets minder lastig, maar nog steeds indrukwekkend zijn tepelorgasmes. Over het algemeen zijn vrouwentepels heel gevoelig en stimulatie ervan roept seksuele prikkels op. Een beetje nippleplay tijdens de sexytime is daarom zeker geen slecht idee. Sommige vrouwen hebben zulke gevoelige tepels dat ze kunnen klaarkomen alleen door aanraking van hun tepels. Knap! Lees op LotteLust nog 16 toffe feitjes over borsten. 

Orgasme tijdens het sporten

Volgens onderzoek is het tien procent van de vrouwen weleens overkomen: een binnenpretje tijdens het sporten. Vanwege enorme druk op je G-spot en bekkenbodemspieren trekt je vagina samen en dat kan zorgen voor een orgasme. Dat is nog eens een workout… Weten bij welke oefeningen je de meeste kans maakt op een zogeheten ‘coregasm’? Bekijk het lijstje hier.

Minder pijn door een big O

An orgasm a day keeps the docter away. Tijdens een knallende happy ending, voel je je onverwoestbaar en dat klopt ergens ook. Uit onderzoek van ‘Journal of sex research’ blijkt dat het lichaam minder pijn voelt tijdens sex. Vandaar dat een tik op je billen ook lekker aan kan voelen.

Warme voeten = sneller klaarkomen

Feit: veel vrouwen hebben moeite met klaarkomen. Nog een feit: vrouwen hebben vaak koude voeten. Of er echt een sterk verband tussen de twee zit, is niet bewezen. Wat wel wetenschappelijk is bewezen, is dat je gemakkelijker een hoogtepunt bereikt als je warme voeten hebt. Sokken aan in bed, dus.

Lesbiennes hebben de meeste orgasmes

Twee vrouwen weten bij elkaar precies waar de lekkere plekjes zitten. Mannen hebben bij het vinden van die plekjes bij een vrouw nog weleens moeite. Heteroseksuele vrouwen krijgen 61,1 procent van de tijd een orgasme. Homoseksuele vrouwen spannen de kroon: per vrijpartij eindigt 74,7 procent met een happy ending.

Lees ook: 

4x daarom gebruik je een buttplug
Wat solosex voor je doet