Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Relatie & Seks > 7 feiten over de clitoris

7 feiten over de clitoris

7 feiten over de clitoris

Weetjes Woensdag brengt je elke week de meest interessante en vreemde feiten op het gebied van sex & relatie. Vandaag kom je van alles te weten over de clitoris.

Deze week van 5 tot 11 mei is het de week van de clitoris. Leuk iniatief, toch?! Hoewel het volgens op eigenlijk elke dag de dag van de clitoris mag zijn, maar dat even terzijde. Vanwege deze speciale feestweek van het gevoeligste plekje op het vrouwenlichaam, zetten wij een aantal interessante weetjes op een rijtje. Wist jij ze al?

1. De clitoris heeft meer dan 8.000 zenuwuiteinden. Dat is twee keer zoveel dan de eikel heeft.

2. Het is het enige vrouwelijke orgaan dat enkel bestaat voor het genot.

3. Het woord ‘clitoris’ komt van het Griekse woord voor sleutel (sleutel tot genot/liefde?) en het werkwoord keitoriazein: iets aanraken of prikkelen voor genot.

4. Dankzij hormonen varieert de grootte van de clitoris gedurende het leven van een vrouw. Een clitoris van ongeveer ’35 jaar oud’ is vier keer (!) zo groot dan tijdens de puberteit.

5. Een relatief grote clitoris vergroot echter niet de kans om eerder of beter klaar te komen. Elke kittelaar heeft hetzelfde aantal zenuwuiteinden.

6. Sommige clitorisssen ‘verschuilen’ zich meer in het lichaam dan dat ze naar buiten steken, waardoor de ene groter dan de ander lijkt.

7. Het is mogelijk om de clitoris dichterbij de vagina te laten verplaatsen. De vrouw van Napoleon deed het ooit omdat ze geloofde dat ze hierdoor vaginaal kon klaarkomen. Jammer genoeg voor haar is het niet gelukt.

Bron: YourTango

 

Nu we het toch over het vrouwelijk geslachtsdeel hebben… Misschien vind je deze artikelen ook leuk:

– Wist jij dit al over de vagina?

– 11 feiten over masturberen

– Muur met 400 vagina’s

– Vaginaal gewichtheffen: durf jij het aan?