Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Relatie & Seks > 7 tips om een date locatie te kiezen

7 tips om een date locatie te kiezen

7 tips om een date locatie te kiezen

OH MIJN GOD, heb je eindelijk een eerste date met je crush te pakken? Alleen is er één klein probleempje, jij moet de date locatie kiezen… Wat gaan jullie doen en waar moet je op letten voor een geslaagde date? Geen paniek, wij hebben een handige checklist voor jou zodat je iedere plaats kan checken en keuren…

Er is niets mis met eenvoudig een drankje te gaan drinken. Zo leer je elkaar rustig kennen, is er interactie mogelijk tussen jullie twee én zit je ook niet aan hem vast mocht hij toch niet zo knap zijn als op zijn Tinderprofiel…

Opzoek naar zitbanken

Wil je hem kunnen aanraken, horen en zien? Let dan op de tafels. Grote tafels creëren letterlijk afstand. Wat is ideaal? Grote zitbanken! Dit creëert een knusse sfeer. Interactie en eventuele aanrakingen zijn gemakkelijk en je zit niet ongemakkelijk tegenover elkaar.

Keep it low budget

Of je nu van mening bent dat hij de rekening moet betalen, dat je gaat splitten of dat jij wil betalen… Ongemakkelijk blijft het altijd een beetje. Kies daarom voor een plek waar niet alles peperduur is. Die grote investeringen in de liefde van je leven, komen later wel.

Heb je graag publiek?

Het is niet gek dat een eerste date soms een beetje stroef verloopt, maar wanneer er 20 mensen lijken mee te luisteren, wordt het pas echt ongemakkelijk. Kies voor een plek waar de tafeltjes wat ruimer geplaatst staan, zo horen de buren niet hoe jij achter zijn favoriete huisdier vraagt.

Gezellig geroezemoes als achtergrondmuziek

Is het akelig stil op de plaats van je eerste date? Awkward. Is het propvol en kan je elkaar niet horen? Ook niet heel gezellig. Denk daarom ook na over het tijdstip. Zowel maandagochtend als zaterdagmiddag zijn misschien niet de ideale tijdstippen omwille van die redenen.

Dinertje bij kaarslicht, darling?

Gezellig licht maakt of breekt de sfeer. Een terrasje in de avondzon? Score!

Hoi Jan, Piet en klaas!

Jouw favoriete stamkroeg klinkt dan misschien vertrouwd, het is geen goed idee dat jij continu met andere mensen in gesprek bent tijdens jullie date. En misschien is voorstellen aan je vrienden ook nog wat aan de vroege kant…

Googlemaps to the rescue

Kies een plaats die gemakkelijk te vinden is. Ook Googlemaps vindt soms plekken niet. Ja… echt waar!

Voila, heb jij een plek gevonden die hier allemaal aan voldoet? Geef ons zeker je tips door want wij zijn razend benieuwd.

Lees ook: