Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Relatie & Seks > 6 dingen waar mannen op afknappen

6 dingen waar mannen op afknappen

6 dingen waar mannen op afknappen

Grote, vieze baarden, lelijke sieraden, belachelijke moves op de dansvloer, gierigheid… Het zijn slechts een paar zaken waar wij vrouwen finaal op kunnen afknappen. Maar mannen hebben zo ook hun turn-offs. Lees, huiver en wees gewaarschuwd!

1. Drama

Met stip op één: drama. Mannen hebben echt een bloedhekel aan vrouwen die alles dramatiseren en let’s face it, ladies: we kunnen er wat van. In het begin van een relatie kan je bij elke huilbui of woedeuitbarsting op geduld en medelijden rekenen, maar als je elke week minstens één scene maakt over eender wat zal dat snel voorbij zijn. Is het echt zo erg dat hij je whatsappje wel las, maar niet reageerde? Of dat hij je sterrenbeeld maar niet kan onthouden? Pick your battles, and pick ‘m wisely. 

2. Bezitterigheid

Nee, het is niet oké om je vriend de hele tijd te controleren. Stuur je hem constant berichtjes met de vraag waar hij uithangt of waar hij mee bezig is, dan gaan mannen zich al snel verstikt voelen. Je bedoelt het misschien niet slecht, voor een man lijkt het alsof je hem niet vertrouwt. In dezelfde categorie: zijn telefoon/mail/Facebook checken als hij onder de douche staat. We’ve all been there en het is echt niet bevorderlijk voor je relatie als jij in zijn persoonlijke conversaties loopt te neuzen. Gun hem zijn privacy, je schiet toch niets op met die informatie. Ja, hij heeft misschien een flirterig smsje ontvangen van een oud-klasgenoot, maar heb jij niet vorige week een half uur staan praten met je ex-scharrel en daarbij je truitje misschien een piepklein beetje naar beneden getrokken? “Ja, maar daar bedoelde ik niets mee.” Precies. Hij ook niet.

3. De domme gans uithangen

Een fout die we wellicht allemaal al eens gemaakt hebben. Het hulpeloze meisje uithangen lijkt eerst misschien schattig, en tuurlijk vindt een man het leuk als hij je uit de nood kan helpen. Het streelt zijn ego en hij vindt het ongetwijfeld leuk als hij weet dat je hem nodig hebt. Maar de hele tijd aanhankelijk zijn of de dom doen, geeft hem ook het idee dat je niet zelfstandig bent. En als puntje bij paaltje komt, wil een man toch het liefst een intelligente vriendin die voor zichzelf kan zorgen.

4. Plakkerig zijn

giphy (5)

bron: giphy

Voor sommige mannen ben je al aanhankelijk als je hem drie keer per week wilt zien, anderen trekken pas aan de alarmbel als je geen seconde van hun zijde wijkt. Probeer dus zeker uit te zoeken hoeveel ruimte hij nodig heeft. Misschien wil hij liever een paar keer per week afspreken en echte quality time met je doorbrengen dan gewoon veel samen te zijn zonder iets speciaals te doen?

5. In het verleden leven

Tuurlijk mag je af en toe iets vertellen over je verleden, of zelfs over je ex, maar doe het met mate. Verheerlijk die periode niet of zit niet de hele avond verhalen op te dissen over vroeger (en al zeker geen negatieve!). Wat hem betreft hebben jullie hooguit een toekomst samen en het verleden, dat is een afgesloten hoofdstuk.

6. Oneerlijkheid

Niemand vindt het leuk als er tegen hem of haar gelogen wordt. Dus waarom zou je dat doen? Communicatie is essentieel, net als eerlijkheid, dus waarom zou je dingen zeggen die je niet meent? Wees jezelf, want alleen zo kan je een goeie relatie opbouwen. Stel je voor dat je hem een complimentje geeft over zijn uitstekende befskills (die in werkelijkheid nogal wat te wensen over laten), dan zit je voor de rest van je relatie vast aan slechte orale seks. Of moet je na een paar weken toch zeggen dat je hij niet helemaal goed zit – dat zal hem alleen maar meer kwetsen.

Lees ook:

Over deze 3 dingen kan je beter zwijgen tegen je partner

Dilemma: ‘Moet ik mijn partner vertrouwen?’

7 ingrediënten voor een gelukkige relatie 

Bron: flair.be