Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Relatie & Seks > 6 tips om tegelijk klaar te komen

6 tips om tegelijk klaar te komen

6 tips om tegelijk klaar te komen

Tegelijk klaarkomen kan de intensiteit tussen de lakens een flinke boost geven. Het is niet alleen erg fijn, maar zorgt er ook voor dat jij en je partner zich nóg meer verbonden voelen. Helaas is het – vooral vanwege de onvoorspelbaarheid van een orgasme – in de praktijk makkelijker gezegd dan gedaan. Deze zes tips kunnen helpen.

 1. Samen masturberen
  Probeer gelijktijdig een orgasme te bereiken door tegelijk te masturberen. Over het algemeen is het orgasme van de vrouw minder voorspelbaar dan die van de man. Door naar elkaar te kijken tijdens het masturberen kunnen jullie beter timen en kan de man – zo nodig – zijn tempo aanpassen aan de vrouw.
 2. Standje 69
  Dit is hét standje om samen tot een climax te komen. Tijdens 69 worden jullie tegelijkertijd oraal gestimuleerd. Dit kan leiden tot een heel fijn en intiem orgasme.
 3. Uitgebreid voorspel
  Wil je graag gezamenlijk klaarkomen tijdens de penetratie? Probeer voorafgaand daaraan al zo dicht mogelijk bij een orgasme te zijn. Begin bijvoorbeeld met masturbatie, voorspel, een opwindende film of sexy muziek. Hoe geiler je bent, hoe groter de kans dat het samen tijdens de penetratie lukt.
 4. Het juiste standje
  Kies voor standjes die het voor jou makkelijker maken om klaar te komen. De vrouw bovenop of zij aan zij, het zijn allebei geschikte posities om tegelijk klaar te komen. Hierbij kun jij namelijk het tempo bepalen en er is alle ruimte voor het stimuleren van de clitoris. Als je denkt dat hij bijna komt, kun je pauze nemen of het tempo vertragen. Zorg dat jij in de tussentijd gestimuleerd blijft worden, zodat je er daarna zelf ook klaar voor bent.
 5. Extra aandacht voor de clitoris
  Veel vrouwen kunnen niet door penetratie alleen klaarkomen. Voor hen is wat extra aandacht voor de clitoris daarom wel zo belangrijk. Een van jullie kan z’n vingers gebruiken of jullie kunnen experimenteren met een kleine vibrator. Veel standjes waarbij hij achterlangs komt zijn hiervoor geschikt, omdat hij langs je heen kan en de vibrator op de juiste plek kan houden.
 6. Relax
  Ook al wil je heel graag: probeer je niet alleen maar op het klaarkomen te focussen. Het is in bed natuurlijk allerminst de bedoeling om hard te werken en teveel na te denken. Ontspan, laat het resultaat los en geniet van de seks.

Enjoy!

Wil je niets meer missen van VIVA én deze zomer shinen met een toffe crossbody tas? Profiteer nu van onze speciale aanbieding: een halfjaar VIVA voor € 11 per maand en een GRATIS tas van Burkely t.w.v. € 69,95.

Beeld Floor-Anne Gramsma