Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Relatie & Seks > 6 seksproblemen die alle ouders herkennen: ‘Mama, wat zijn jullie aan het doen?’

6 seksproblemen die alle ouders herkennen: ‘Mama, wat zijn jullie aan het doen?’

6 seksproblemen die alle ouders herkennen: ‘Mama, wat zijn jullie aan het doen?’

Samen een kind krijgen is natuurlijk fantastisch, wonderschoon, Zwitsalgeur en ehm… tepelpijn, maar hoe zit het eigenlijk met je seksleven? En dan bedoelen we niet de periode vlak na de bevalling (alsof je er dan überhaupt toe in staat bent), maar een paar jaar later – met peuters, kleuters en (pre-)pubers.

Ben jij moeder? Grote kans dat je onderstaande problemen zult herkennen:

Ziet ‘ie het of ziet ‘ie het niet?

Het is een algemeen bekend dat baby’s er niets van merken als jij en je partner seks hebben, terwijl het wiegje bij jullie in de kamer staat. Dat weet je heus wel, maar het is wel een behoorlijke anticlimax als je bijna je hoogtepunt bereikt en ondertussen per ongeluk recht in die kraaiende bolle toet kijkt.

Licht? Outfit? Ondergoed? Het maakt niemand wat uit

Als jullie je eindelijk – EINDELIJK – samen hebben opgesloten in de badkamer, terwijl de kleine niet in de buurt is, bedenk je dat je je bikinilijn al weken niet geschoren hebt. En wanneer heb je eigenlijk voor het laatst gedoucht? En heeft hij nu aangekoekte babyvoeding op zijn linkerarm? Het mag de pret niet drukken.

De leugens

‘Mammaaaaa…  Wat zijn jullie aan het doen?’ ‘DE WAS OPVOUWEN!’

Date night krijgt andere prioriteiten

Een voorgerecht, het uitkiezen van een goede wijn, elkaar diep in de ogen kijken – het is allemaal minder belangrijk en jullie lopen bijna nog kauwend terug richting het hotel.

Lees ook:
Stomende seks in de hitte? Yes please!

Het schuldgevoel

Het zoethouden van je kind met een tablet/schreeuwerige televisie/een plastic Barbiehuis/schreeuwerige meezingmuziek van Samson en Gert is uiterst effectief als je even stevig van bil wil. Helaas is het bijkomende schuldgevoel (‘is dat nu wel pedagogisch verantwoord?’) een behoorlijke domper op de stemming. En het is toch al zo moeilijk om net zo hitsig en ready als vroeger te zijn.

Verstoppertje

Je seksspeeltjes moeten een nieuwe verstopplek – dat weet je omdat vorige week jouw 6-jarige met je roze dildo de badkamer in kwam wandelen. ‘Mamma, wat is dit?’

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

 Bron: Womenshealthsmag.com | beeld: GettyImages