Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Relatie & Seks > 5x tekenen dat je je te afhankelijk opstelt in je relatie

5x tekenen dat je je te afhankelijk opstelt in je relatie

5x tekenen dat je je te afhankelijk opstelt in je relatie

 

Dolgelukkig ben je – jij en je liefje kunnen samen lachen, huilen, praten, vrijen en samen menig familiefeest doorstaan. Natuurlijk, soms hebben jullie wel eens een beetje onenigheid, maar dan doe je een beetje water bij de wijn en is het zo weer klaar. Een relatie is immers geven en nemen. 

Toch knaagt er soms iets, wat ‘geef’ jij niet een beetje meer dan hij? Hieronder 5 tekenen dat je je misschien toch iets te afhankelijk opstelt in je relatie.

1 Je weigert om te leren hoe wat je moet doen als de stoppen doorslaan

Of hoe de wasmachine ontkalkt moet worden, of hoe vaak de planten nu precies water moeten. Maakt niet uit wat is, iedereen heeft wel zo’n typisch ding wat je altijd op je liefje afschuift “want hij kan dat zo goed.” Kijk gewoon een keertje mee, dan kan je het voortaan ook zelf.

This is me lol:

2 Je gaat alleen samen naar feestjes

Dat hij moet werken/basketballen/klimmen dit weekend hoeft jou er toch niet van te weerhouden om naar de verjaardag van zijn zus te gaan? Of die borrel in jullie stamkroeg? Wie weet wat voor interessante gesprekken je kan hebben als je eens in je eentje gaat.

3 Je past je planning volledig aan hem aan

“G. gaat zondag toch naar zijn ouders, dus dan kan ik dan wel even langskomen voor een wijntje”. Vrouwen hebben de neiging om hun sociale leven volledig in te plannen rondom dat van hun partner. Eufemistisch zou je kunnen zeggen dat je veel rekening met hem houdt, maar realistischer is om te stellen dat je jezelf volledig weg aan het cijferen bent. Trek je eigen plan – dan zie je elkaar eens een weekend niet (of past hij zich aan).

Melò - Carrie lascia Mr Big alla fine della prima serie. Non la vede nemmeno se si veste di fucsia.:

4 Je geeft jullie gedeelde interesses altijd voorrang

Jullie houden allebei van hardlopen (om maar even in de fit en gezond-modus te blijven), maar jij zou ook wel eens een rondje willen fietsen in het weekend. Toch gaan jullie altijd hardlopen, omdat “jullie dat nu eenmaal allebei leuk vinden.” Probeer eens vaker voorrang te geven aan je eigen behoeftes.

5 Je neemt altijd op als ‘ie belt

Of reageert onmiddellijk op zijn whatsappjes, snaps of smsjes. Leuk als je niks te doen hebt, maar voor je vriendin – die net een uur in de auto heeft gezeten om nog eens samen met jou in jullie lievelingsrestaurant te eten – is het stukken minder. Bovendien: kan het antwoord op de vraag “wat eten we vanavond?” echt niet even wachten?

beyonce

giphy

 

Lees ook:

Afbeeldingen via Pinterest