Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Relatie & Seks > Bewezen: dit is hét belangrijkste onderdeel van een goede relatie

Bewezen: dit is hét belangrijkste onderdeel van een goede relatie

Bewezen: dit is hét belangrijkste onderdeel van een goede relatie

Er zijn zo veel redenen waarom bepaalde relaties echt goed werken. Denk aan wederzijdse aantrekkingskracht en vertrouwen, goede seks, een gedeelde Breaking Bad verslaving… Maar nieuw onderzoek heeft aangetoond dat er één bepaald punt is wat ervoor zorgt dat je zeker met je bae samen blijft.

Twee nieuwe studies die gepubliceerd werden in ‘The Journal of Social and Personal Relationships’ tonen aan dat koppels die een hoge waarde geven aan vriendschap met hun partner, verliefder, meer betrokken en meer tevreden zijn met hun seksuele leven dan zij die geen vriendschap onderhouden met hun wederhelft.

Dedication first
In een eerste studie ondervroegen onderzoekers aan de Purdue University 190 studenten die gemiddeld 18 maanden een relatie hadden om te achterhalen hoe toegewijd ze waren in hun relaties. Ook vroegen ze hoeveel ze er zelf in geïnvesteerd hadden en waar ze hoopten dat hun relatie toe zou leiden in de toekomst.

De onderzoekers volgden de studenten vier maanden lang, om met als resultaat te komen dat maar liefst 27% niet meer met diezelfde persoon samen was. Wanneer de wetenschappers een duik namen in de resultaten van de enquête, ondervonden ze dat degenen die nog wel samen waren, meer waarde hechtten aan vriendschap, romantiek, liefde en seksuele bevrediging.

Nieuwe ervaringen
Voor de tweede studie ondervroegen de onderzoekers 184 studenten die ten minste 16 maanden een relatie hadden om te beoordelen hoeveel waarde zij hechten aan gezelschap, seks, veiligheid, zelf verbetering en nieuwe ervaringen met hun partner. Zij die zeiden dat vriendschap cruciaal was in een relatie, scoorden ook hoger op romantiek en seksuele bevrediging.

Conclusie: aantrekkingskracht is een belangrijk onderdeel in een relatie, maar als je voor lange tijd samen wil blijven met je partner, is het een goed idee om iemand te daten die ook perfect als bestie de test zou doorstaan. De sleutel tot een goede relatie is dus duidelijk vriendschap.

Lees ook: