Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Relatie & Seks > 5 vragen aan de vriendin van Boer Tom

5 vragen aan de vriendin van Boer Tom

5 vragen aan de vriendin van Boer Tom

Tijdens het ‘Boer zoekt vrouw’-avontuur kwam Tom Groot, beter bekend als boer  Tom, zijn grote liefde niet tegen, maar daarna liep hij Marieke tegen het lijf. Ze zijn al meer dan een jaar samen. Wij voelden Marieke aan de tand over haar relatie met de bekende boer én het boerenleven.

Tekst Katy Boer | Beeld privébezit

Waar hebben jullie elkaar ontmoet?

“Op een feestje in Schagen. Het was een soort reünie, zo’n feestje waar je allemaal oude bekenden tegenkomt. Ik kwam daar Joost tegen, een vriend van Tom die ook in ‘Boer zoekt vrouw’ te zien was. Tom voegde zich later bij het gesprek; hij had vroeger in Schagen op school gezeten en had het feest geopend. Twee dagen ervoor had hij bij ‘De wereld draait door’ bekendgemaakt dat hij niet meer samen was met Rimke, het meisje dat hij koos na het programma. Hij ging dus al snel richting huis, er kwamen daar zo veel mensen op hem af.”

Wanneer wist je: ja, dit is ’m?

“Ik had niet gedacht dat Tom me nog zou herkennen, maar toen we elkaar een maand later met Koningsdag voor de tweede keer zagen, was dat wel het geval. We raakten aan de praat, het was meteen weer erg gezellig. We hebben gezoend en vervolgens stiekem afgesproken. De media was nog erg met Tom bezig vanwege ‘Boer zoekt vrouw’, dus dat was wel spannend. Ik zat niet erg op die poppenkast te wachten, maar Tom liet me al snel blijken hoe leuk hij me vond. Hij heeft me niet echt versierd, het klikte gewoon, maar doordat hij liet blijken dat het serieus was, stopte ik met twijfelen en durfde ik ervoor te gaan.”

Vond je Tom al leuk op tv?

“Ik kan niet verliefd worden op iemand van tv, maar wel vond ik Tom direct ontzettend leuk overkomen. Maar niet meer dan dat. Een type om dan een brief te schrijven ben ik niet, het lijkt me eng om aan zo’n programma mee te doen. Ik had veel bewondering voor hem, hoe hij omging met de situatie. Er waren natuurlijk ook boeren waarbij het af en toe wat ongemakkelijk was, maar bij Tom ging het heel gemoedelijk. Toen ik hem voor het eerst sprak, vroeg ik hem onder andere hoe hij het meedoen aan het programma ervaren had en dat was precies zoals ik al gedacht had: heel spannend. Maar hij heeft een heel leuke tijd gehad, ook met iedereen die achter de schermen werkte.”

Vind je het lastig om een bekende vriend te hebben?

“Ik heb er geen last van dat Tom bekend is. Toen naar buiten kwam dat wij een relatie hadden, ben ik alleen benaderd door (oud-)bekenden. Ik kreeg veel berichtjes via Facebook dat ze hadden gehoord dat we samen waren en dat ze het zo leuk vonden, maar ik heb nooit in de schijnwerpers gestaan. Wanneer Tom in het nieuws komt, of nu op tv is met ‘Eigen huis & tuin’, ben ik vooral heel trots op hem. Op wat hij doet, dat hij erop afgaat en wat er allemaal bij komt kijken. Presenteren is niet iets wat je normaal gesproken doet als bollenboer, maar hij pakt het wel aan en ontwikkelt zich daarin. Ik ben trots omdat hij het zo goed doet, niet omdat dat toevallig op tv komt.”

En het boerenleven, bevalt dat een beetje?

“Ja! Het boerenleven bevalt erg goed, ik vind het heerlijk. Ik had een huis in Schagen, waar mijn vrienden en ouders ook nog wonen, en had eigenlijk niet verwacht daar weg te gaan. Nu woon ik er tien minuten vandaan en geniet ontzettend van het landelijk wonen, het uitzicht en de rust. Ik ben juf, dus ik heb straks zomervakantie. Dan is het bij Tom en de bollen topdrukte, want dan komen ze uit de grond en moeten ze gepeld worden, iets wat ik vroeger ook altijd deed. Er gebeurt in de zomer van alles in de schuur, er zijn veel scholieren aan het werk. Ik bemoei me er niet echt mee, maar in de pauze ga ik er wel even bij zitten en zorg ik voor limonade. Vorig jaar woonde ik hier nog niet en deed ik meer mijn eigen ding, maar ik vind het nu wel fijn als ik iets kan betekenen. Het is niet zo dat ik hem succes wens en zelf lekker op het strand ga liggen.”