Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Relatie & Seks > 5 vervelende dingen aan het plannen van je bruiloft

5 vervelende dingen aan het plannen van je bruiloft

5 vervelende dingen aan het plannen van je bruiloft

Omdat een wedding planner niet bepaald binnen je budget lag, heb je besloten om de mooiste dag uit je leven lekker zelf te plannen. Immers: wie weet beter welke bloemen perfect zijn voor jouw bruiloft (jaja, jullie bruiloft – whatever), dan jijzelf? En bovendien: hoe moeilijk kan het zijn? Jurkje passen, taart proeven, locatie kiezen en klaar ben je. Wrong.

Geld is een ding

Bruiloften zijn duur en jij en je verloofde zullen het eens moeten worden over de prijs. Jij bent misschien wel bereid te bezuinigen op het drankbuffet (ome Kees kan ook wel eens gewoon een biertje drinken in plaats van zijn gebruikelijke gemiddelde van 7 baco’s), je husband-to-be denkt daar misschien heel anders over (“Kees is mijn lievelingsoom, hij heeft me nog leren linedancen”). Maak van te voren duidelijke afspraken, maar geef elkaar ook een beetje speling.

Je moeder gaat op je zenuwen werken (en over zijn moeder nog maar te zwijgen)

Zelfs als je moeder niet constant aan het drammen was wanneer jullie gingen trouwen, ze zal nu toch ineens allerlei goedbedoelde adviezen hebben. “Heb je aan een vegetarisch buffet gedacht? Is er wel baco voor ome Kees? Naamkaartjes zijn cruciaal hoor!”. Glimlach en zeg dat je daar “natuurlijk allemaal aan gedacht hebt” en negeer het volledig. Nu je een volwassen, bijna-getrouwde vrouw bent, weet je dat alle discussies met je moeder volstrekt zinloos zijn.
advies2

Goedbedoelde adviezen zullen niet van lucht zijn

De meeste mensen in jouw omgeving a) gaan trouwen b) zijn getrouwd c) vinden trouwen belachelijk d) zijn gescheiden. Dit zijn allemaal mensen met meningen, adviezen, nuttige tips of bittere opmerkingen. Ga met deze mensen om op dezelfde manier als met je moeder. Knik, glimlach, zeg dingen als “dankje voor de feedback” en denk ondertussen aan wat je vanavond wil eten.

Je vriendinnen zitten misschien niet helemaal op dezelfde lijn

Of je beste vriendin nu een getrouwde moeder met twee kinderen is of een vrije ziel die niet gelooft in monogamie en het huwelijk, sommige vrouwen zijn nu eenmaal niet zo enthousiast over bruiloften. Het kan uit jaloezie, desinteresse of totale overkill (8 bruiloften in 3 maanden) zijn, dat doet er niet zo toe. Probeer begrip op te brengen als ze niet gelijk reageert op jouw dringende email (onderwerp: WELKE KLEUR ROZEN!?) – nobody likes a bridezilla.

bridezilla2

Je verloofde heeft nergens een mening over – of juist over alles

Je normaal zo daadkrachtige man kan veranderen in het toonbeeld van desinteresse als jij hem twee zorgvuldig geselecteerde opties voorhoudt. Of hij is ineens bovenmatig geïnteresseerd in iets wat voor jou een totaal onbelangrijk detail is. Vergeet niet: het is ook zijn bruiloft, dus luister en onderhandel. Ook al is zijn advies in jouw ogen iets volstrekt belachelijks, ja. Juist dan.

 

Meer over bruiloften?