Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Relatie & Seks > 5 signalen van een goede relatie

5 signalen van een goede relatie

5 signalen van een goede relatie

Liefde is geen wetenschap en elke relatie is anders. Maar wie deze vijf signalen herkent, kan met een gerust hart slapen: jouw relatie is in topvorm.

1. Liefde is… lachen, gieren, brullen

Een koppel dat samen lacht, blijft een koppel tot in de eeuwigheid. Niet alleen passie, maar ook humor brengt mensen dichter bij elkaar en werkt ontspannend. Net wat je nodig hebt om je goed te voelen in je relatie.

2. Liefde is… je meest gênante momenten delen

Is je broek gescheurd op het werk of ben je uitgegleden in de supermarkt? Dan wil jij maar één ding doen: je mobiel pakken en je lief opbellen. Niet om uit te huilen op zijn schouder, wel omdat hij je na elke kleine blunder nóg meer liefheeft.

3. Liefde is… elkaar ruimte geven

Je lief is niet je bodyguard, toch? Jullie kunnen in je relatie je eigen ding doen. Een avondje uit met je vriendinnen, zaterdagnamiddag naar de sportschool of een citytrip met je moeder? Jouw vriend heeft er alle begrip voor. Zolang hij af en toe biertjes mag drinken met zijn maten.

4. Liefde is… vergeten en vergeven

Oude koeien uit de sloot halen heeft zelden zin. Tuurlijk, hij kwam wel eens te laat op een date of vergat dat ene ingrediënt dat je écht nodig had voor het avondeten. Maar jij maakt ook weleens foutjes, toch? Laat het verleden waar het hoort en kies samen voor de toekomst, zonder verwijten en met vergiffenis.

5. Liefde is… geloven in elkaars extravagante dromen

Jouw lover wilt een ferrari, jij een villa. Hij droomt van een carrière als profvoetballer, jij van één als topmodel. En waarom ook niet? Steun elkaars bizarre dromen. Of je nu tien, dertig of tachtig bent, een beetje fantasie doet niemand kwaad.

Lees ook