Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Relatie & Seks > Ruzie met je vriend? 5 veelvoorkomende misverstanden die ruzies veroorzaken

Ruzie met je vriend? 5 veelvoorkomende misverstanden die ruzies veroorzaken

Ruzie met je vriend? 5 veelvoorkomende misverstanden die ruzies veroorzaken

Is het jou ook al opgevallen dat veel van de ruzies tussen jou en je vriend in essentie over hetzelfde gaan? De oorzaak? Het verschil in de manier waarop het vrouwelijk en het mannelijk brein werken. Flair legt het je uit. 

1. Jij wilt dat hij gewoon even naar je luistert, hij denkt dat je een oplossing wilt

Je partner is meestal je go to person als je problemen hebt. Stress op het werk, ruzie met een vriendin of een zieke in de familie: je vriend is je praatpaal en jij verwacht dat hij in stilte luistert en af en toe begripvol knikt. En daar zit nou net het probleem. Voor je partner betekent het feit dat jij hem je probleem vertelt, dat je op zoek bent naar een oplossing. Hij zal je dan ook overstelpen met creatieve ideeën waar jij totaal geen behoefte aan hebt. Jij raakt gefrustreerd, hij snapt niet waarom je zonder reden kwaad wordt en dan kan het alleen nog maar bergafwaarts gaan. Leg hem uit dat je gewoon even je verhaal wilt doen zonder suggesties van zijn kant

2. Jij wilt graag iets samen dóén, hij vindt samen zijn voldoende

Jij vindt dat het hoog tijd is dat jullie weer een echte date night hebben of samen een leuk uitstapje maken. Het is toch niet normaal als jullie alleen maar binnen zitten? Mannen maken zich vaak niet zo druk over zulke dingen en zullen dan ook een date met pizza thuis en weinig kleren verkiezen boven een date aan tafel in een duur restaurant. Compromis is key: een beetje van het jouwe en het beetje van het zijne. Plan zo een gezellige avond of middag van met z’n tweeën buiten de deur!

3. Hij snapt je hints niet

Het mannelijk brein mist één heel vitaal deel, namelijk het deel dat subtiele, maar voor vrouwen duidelijke signalen ontvangt. Juist daarom begrijpt hij soms helemaal niet waarom jij denkt dat die ene vrouw echt wel met hem flirtte, want op haar aanrakingen (per ongeluk) en haar fladderende wimpers na, was het natuurlijk een volstrekt vriendschappelijk gesprek volgens hem. Wees duidelijk en probeer vooral niet te subtiel te zijn als je misverstanden wilt vermijden. Het is niet voor niets dat mannen al eeuwen op zoek zijn naar een alomvattend antwoord op de vraag ‘Wat bedoelen vrouwen nu eigenlijk?’ Wees gewoon duidelijk.

Lees ook
7 vragen die je mannen niet moet stellen

4. Jullie idee van tijd komt niet helemaal overeen

Hij zit veel langer in het café dan hij had beloofd. Jij bent nog lang niet klaar op het tijdstip dat jullie hadden afgesproken om naar dat feestje te vertrekken. Probeer op voorhand eerlijk en realistisch in te schatten wanneer je ergens klaar mee zult zijn en vraag van hem hetzelfde. Want, eerlijk gezegd weten we al aan het begin van ons uitgebreide opmaakproces dat we nooit, no way, never op tijd klaar zullen zijn. Toch?

5. Je wilt dat hij iets doet

Jij vindt dat hij de, door jou zo netjes opgevouwen, was nu eindelijk wel eens in de kast mag leggen. Hij vindt dat je zeurt. En de ruzie kan beginnen. Herkenbaar? En niet alleen bij kleine klusjes, ook bij grotere klusjes kunnen mannen nog al eens uitstellers zijn. De beste manier om hiermee om te gaan? Vraag hem duidelijk of hij iets wil doen en geef hem een tijdslimiet. Klinkt misschien een beetje kinderachtig, maar het helpt wel.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Beeld: GettyImages