Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Relatie & Seks > 3 kruiden voor betere sex

3 kruiden voor betere sex

Kan je sexleven wel wat ‘spice’ gebruiken? Deze kruiden zijn goed voor je libido.

Minder zin in sex kan allerlei oorzaken hebben: vermoeidheid, stress of een lichamelijke oorzaak. Er zijn verschillende kruiden waarmee je een tijdelijke dip in je lustgevoelens kunt oppeppen.

1. Ginseng
Ginseng is te vergelijken met een sexhormoon. Als je weinig zin hebt in sex kan ginseng helpen. Het verhoogt een gevoel van opwinding en stimuleert zowel het geestelijke als het lichamelijke uithoudingsvermogen.

2. Maca
Dit is een knolgewas uit Peru die daar al duizenden jaren wordt gebruikt voor een energie boost. Ook verhoogt maca het libido. Bij mannen zou het werken tegen impotentie en vrouwen krijgen er meer zin van. Daarnaast zitten er ook vitaminen en mineralen in.

3. Kurkuma
Geelwortel of Kurkuma wordt gemaakt van de wortel van een tropische plant en zorgt voor de gele kleur in kerriepoeder. Geelwortel zou een positieve werking hebben op het libido en sexdrive. Daarnaast wordt in Azië aangenomen dat geelwortel verschillende ziektes helpt voorkomen zoals trombose en hersenaandoeningen.

Je kunt deze kruiden vinden bij natuur- of (online) superfoodwinkels. Je kunt ze mengen door een gerecht of smoothie en van verse kurkuma of ginseng kun je thee trekken. Ook zijn ze te krijgen in de vorm van supplementen.