Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Relatie & Seks > 5 gewoontes die je relatie kunnen verpesten

5 gewoontes die je relatie kunnen verpesten

5 gewoontes die je relatie kunnen verpesten

Niets mis met af en toe je liefde te betuigen: zeggen dat je van je lover houdt, een dikke knuffel af en toe, of nu en dan een cadeautje. Dat zijn de dingen die zorgen voor een liefdevolle relatie. Maar als je overdrijft, zal je relatie eerder overeenkomsten vertonen met het scenario van ‘How to lose a guy in 10 days’, zonder happy end weliswaar. Wil je jouw partner niet wegjagen? Dan ben je deze vijf gewoontes liever kwijt dan rijk.

#1 Je wilt voortdurend contact hebben

Je bent ongesteld? Even melden. Je moeder heeft gebeld? Telefoontje naar je lief. Net een koekje gegeten? Selfie en whatsappen. Hij is toch geïnteresseerd in jouw leven? Dat is hij zeker, maar sommige dingen kunnen best even wachten. Vertel het verloop van je dag ’s avonds als jullie gezellig op de bank hangen.

#2 Je sluit zijn vrienden buiten

Misschien vind je zijn beste vriend een beetje raar en heb je niets gemeen met zijn vrienden van de scouting. Je gelooft bovendien niet dat vriendschap tussen mannen en vrouwen kan. Wil hij echt met die knappe vriendin koffie gaan drinken? Toch is het niet goed voor je relatie om duidelijk je afkeur te laten blijken. Als je jouw lief ontmoedigt om met hen om te gaan, zeg je in feite dat hij een slechte smaak heeft. Zou jij het fijn vinden als hij jouw bff een aanstellerige bitch vindt?

1511328

#3 Je zoekt 24/7 bevestiging

Hij heeft al een halfuur niet meer gezegd dat hij van me houdt, zou hij bij me weg willen? Hij zegt niets over mijn nieuwe jurkje, vindt hij me niet meer aantrekkelijk? In het begin van een relatie kan hij je onzekerheid nog schattig vinden, na verloop van tijd wordt het ronduit irritant.

#4 Jullie doen ALLES samen

Wanneer was de laatste keer dat jullie nog eens iets apart deden? Als het antwoord het toiletbezoek luidt, spenderen jullie te veel tijd samen. En het gevoel dat je elkaar mist maakt de liefde juist sterker

1511336

#5 Je laat alles vallen voor je lief

Als je beste vriendin belt om op vrijdagavond samen iets te gaan doen, heb je geen tijd. En je stelt ook geen ander moment voor, want het liefst ben je altijd bij je lover. Niet doen.

1511338

 

Lees ook