Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Relatie & Seks > 5 dingen waarmee je onbewust je relatie kan verpesten

5 dingen waarmee je onbewust je relatie kan verpesten

5 dingen waarmee je onbewust je relatie kan verpesten

Verliefdheid is iets waar je zelf niets voor hoeft te doen, maar een goede relatie daarentegen vraagt om continue inspanningen. Daarom zegt men ook vaak dat ‘liefde een werkwoord is’. Het zou dan ook heel jammer zijn dat ondanks al je inspanningen, onbewust gedrag je relatie verpest Wij zetten enkele van die gedrags-issues op een rijtje, zodat je deze fouten niet (meer) hoeft te maken.

1. Financiële onverantwoordelijkheid

Hoewel jij van jezelf waarschijnlijk vindt dat je hélemaal geen gat in je hand hebt, kan je partner daar anders over denken. Als vrouw laat je je soms weleens gaan tijdens een middagje shoppen, maar een man ziet zo’n uitje vaak als verkwisting. Praat dus geregeld over jullie financiële situatie en stel voor om bepaalde rekeningen te delen.

2. Je hebt geen interesses buiten je relatie

Als je partner een avondje uit gepland heeft met zijn vrienden en jij spontaan vraagt of je mee mag, betekent dit dat je een beetje té aanhankelijk bent. Het is natuurlijk leuk om veel dingen samen te doen, maar het is goed voor je relatie als jullie ook apart blijven afspreken.

3. Je gedraagt je als een vrijgezel

Wie niet klaar is om zijn leven als vrijgezel op te geven, start liever geen nieuwe relatie. Want hoewel we in nummer 2 zeiden dat je ook dingen apart moet doen, is het niet de bedoeling dat je elk weekend tot diep in de nacht in een café hangt. Probeer de juiste balans te vinden tussen je relatie en je sociale leven, want beide kunnen zeker naast elkaar bestaan.

4. Je toont te weinig affectie

Iedereen heeft zijn eigen manier om liefde en genegenheid te tonen. Sommigen zeggen wel twintig keer per dag ‘Ik hou van je’, terwijl anderen het eerder laten zien door middel van knuffels of zoenen. Als koppel moet je een balans zien te vinden waarbij beide partners zich goed voelen.

5. Je geeft te veel kritiek

In een relatie draait alles om eerlijkheid en openheid, maar soms is het beter om twee keer na te denken voor je iets zegt. Door de nadruk te leggen op de dingen die niet goed zijn in je relatie kun je voor extra druk en stress zorgen. Geef elkaar dus de ruimte die je nodig hebt en praat dingen rustig uit.

Lees ook:

Bron: Glamour