Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Relatie & Seks > Oei: dit zijn 5 dingen die je nooit mag doen na de seks

Oei: dit zijn 5 dingen die je nooit mag doen na de seks

Oei: dit zijn 5 dingen die je nooit mag doen na de seks

Niks is zo ontspannen om lekker in slaap te doezelen na een goeie vrijsessie. Dit is helaas niet altijd een optie. Soms moet je nu eenmaal direct naar je werk, de kinderen uit bed halen, deadlines halen, boodschappen doen enzovoort…

In de haast vergeet je dan misschien dat je vagina net na de seks het meest kwetsbaar is. Na de seks zijn je schaamlippen vaak nog opgezwollen door de opwinding en de wrijving. Juist in dit stadium loop je het grootste risico op infectie.

Als je je lady parts in topconditie wil houden, zorg dan dat je onderstaande dingen in ieder geval nooit meer doet!

1. Snel terug in je sexy ondergoed stappen

Of nog erger: er mee in slaap vallen. Spannend ondergoed kan je seksleven een enorme boost geven, maar zorg wel dat je het na de sexy time zo snel mogelijk in de was gooit. De synthetische stoffen die meestal in kanten slipjes zitten, laten niet genoeg lucht door. Hierdoor wordt het daar beneden tijdens het slapen vrij broeierig en dat vergroot de kans op een schimmelinfectie. Het beste is om na seks te slapen zonder ondergoed of een katoenen slip te dragen als je deur nog uit moet. Wacht het liefst zo lang mogelijk. Je vagina is na de seks nog warm en vochtig en het is het beste om het nog even te laten ‘luchten’.

2. Wassen

Even de boel afspoelen kan altijd, maar meer dan water is écht niet nodig. Laat je niet verleiden tot het gebruik van vaginale zeep of gewone zeep. De vagina is een zelfreinigend orgaan en zeep kan leidde tot irritatie en een droge huid. Een goeie stelregel vonden wij op Womenshealthmag: if you wouldn’t put it in your mouth, you shouldn’t put it in or around your vagina. 

3. Bubbelbad

Als je tijdens een romantische tripje een hotel met bubbelbad hebt weten te versieren, is dat natuurlijk hemels. Toch is het niet verstandig om er direct na de seks in te stappen. Omdat je vagina na de seks nog gezwollen is, is de opening vrij. Dat is op zich geen probleem, maar door samen met je vriend in het bubbelbad te zitten ben je hierdoor wel heel vatbaar voor eventuele bacteriën uit zijn huid of anus.

4. Vochtig toiletpapier

Je vagina is – zeker na de seks – te kwetsbaar voor alle stoffen die in dergelijke doekjes verwerkt zijn. Hou het bij gewoon toiletpapier om ontstekingen te voorkomen.

Lees ook:
Bewezen: in deze ruimte hebben mannen het liefst seks

5. Vergeten te plassen

Iedereen die wel eens blaasontsteking heeft gehad, kent het belang van plassen na de seks. Tijdens de seks kunnen bacteriën door de penis in je plasbuis terecht komen. Als die bacteriën daar blijven zitten, is de kans groot dat je een week later met een blaasontsteking loopt. Nu hoef je je heus niet direct na de seks los te rukken en naar het toilet te rennen, maar binnen het uur is een goeie richtlijn.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Beeld: GettyImages