Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Relatie & Seks > 5 dingen die je moet doen voordat je een trouwjurk gaat kopen

5 dingen die je moet doen voordat je een trouwjurk gaat kopen

5 dingen die je moet doen voordat je een trouwjurk gaat kopen

Ga jij binnenkort trouwen? Gefeliciteerd! Waarschijnlijk kijk je enorm uit naar het moment dat je eindelijk die bruidsboetiek kan binnenlopen om je droomjurk uit te kiezen. Het is dan ook een heel bijzonder moment! Maar om te zorgen dat het geen teleurstelling wordt raden we je aan om deze 5 zaken zeker niet te vergeten!

Je entourage

Denk goed na over je entourage. Wie kent jou en je stijl goed en kan je echt goed helpen om de jurk te kiezen die bij je pas? Te veel mensen met te veel meningen zullen je waarschijnlijk alleen maar in de war brengen, wees dus selectief in wie je meevraagt. En denk er aan, het is jouw dag. Dus hoe graag je nichtje, schoonmoeder of tante ook mee wilt, je hoeft ze niet altijd mee te vragen.

De stijl

Welke stijl jurk past bij jullie bruiloft? Empire, A-lijn, baljurk, sexy, strapless, bohemian. De keuze is enorm. Het helpt dus zeker om van te voren alvast goed na te denken over de stijl die bij jullie bruiloft past. Een bohemian jurk past nou eenmaal beter bij een beach wedding dan een baljurk.

shutterstock_293807846

Beeld: shutterstock.

Je persoonlijkheid

Het moment waarop je binnen komt lopen in je jurk moet een moment zijn waarop hij tranen in zijn ogen krijgt van geluk. De jurk moet zo goed bij je passen dat hij niet meer weet wat hij moet zeggen. De jurk moet niet alleen bij je figuur passen, ook bij je karakter. Wat is kenmerkend voor jou? Ben je lief, ondeugend of een echte tomboy? Kies een jurk die laat zien wie jij bent. Je trouwdag is niet het moment om eens wat nieuws te proberen!

Bel de winkel met een verzoek

Is er een specifieke jurk waar je verliefd op bent geworden? Dan kun je het beste even vooraf naar de winkel bellen om te vragen of ze die op voorraad hebben. Zo niet, dan is er een grote kans dat ze hem kunnen bestellen (als ze jurken van die ontwerper verkopen natuurlijk). Doe je dit niet dan zul je elke jurk vergelijken met die in je hoofd en vind je nooit wat.

Je budget

Wat is je budget? Dit is heel belangrijk om vooraf te bepalen, want niks is zo erg als dé jurk vinden en dan beseffen dat je hem niet kunt betalen. En denk er aan, bij een jurk komen vaak ook nog extra kosten zoals aanpassingen, een sluier, lingerie en schoenen. Hou dus rekening met deze kosten voordat je een definitief budget opgeeft bij de winkel.

Lees ook:

Smelt: deze foto’s van mannen die voor het eerst hun bruid zien, zijn te lief!

Shoppen: 12x sexy bruidslingerie on a budget

Dit zijn de 11 populairste trouwjurken van Pinterest