Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Relatie & Seks > 4 verschillende soorten orgasmes die elke vrouw een keer zou moeten ervaren

4 verschillende soorten orgasmes die elke vrouw een keer zou moeten ervaren

4 verschillende soorten orgasmes die elke vrouw een keer zou moeten ervaren

Iedereen weet dat orgasmes bestaan. Maar wist je dat er voor vrouwen verschillende orgasmes zijn? Vrouwen kunnen wel vier verschillende orgasmes ervaren. Wij leggen het hieronder allemaal uit. 

Verschillende soorten orgasmes

Iedere vrouw beleeft haar hoogtepunt op een andere manier. Voor sommige orgasmes is meer aandacht en moeite nodig. Misschien lukt het ook om soms helemaal niet klaar te komen. Vrouwen kunnen vier verschillende soorten orgasmes ervaren.

1. Vaginaal orgasme

Bij dit orgasme wordt de g-spot door middel van penetratie gestimuleerd. Ongeveer 30% van alle vrouwen ervaart de vaginale orgasme vaker. Veel vrouwen vergeten dit orgasme vaak, maar het hoogtepunt hierbij is veel intenser. Probeer naast je clitoris ook je vagina te stimuleren door bijvoorbeeld een vibrator of je vingers (of de vingers van je partner).

2. Clitoraal orgasme

De meeste vrouwen zullen dit orgasme wel kennen. De clitoris is een hele gevoelige plek. Het bevat duizenden zenuwuiteinden die samenkomen. Veel vrouwen komen klaar als de clitoris wordt gestimuleerd. Tip: vergeet niet dat je partner meer delen van je lichaam kunt aanraken en ontdekken dan alleen de clitoris.

3. Gemengd orgasme

Er zijn dus eigenlijk twee verschillende orgasmes: het vaginaal en het clitoraal orgasme. Je kunt deze twee ook combineren. Je zult hiermee een veel intenser orgasme krijgen. Een gemengd orgasme zul je krijgen als je heel erg opgewonden bent. Het kan helpen op bovenop je partner te zitten, zodat hij je clitoris nog meer kan stimuleren.

Lees ook
Sex je slank: zóveel calorieën verbrand je tijdens een vrijpartij!

4. Meervoudig orgasme

Misschien ben je weleens vaker klaargekomen tijdens één vrijpartij. Dit wordt een meervoudig orgasme genoemd. Er zijn verschillende manieren om vaker klaar te komen. Bijvoorbeeld lang en uitgebreid voorspel. Of kunnen jij en je partner verschillende technieken en standjes proberen. Een andere manier is om een korte pauze in te lassen nadat je bent klaargekomen.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Vriendin | Beeld: Getty Images