Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Relatie & Seks > De 4 slechte relatieadviezen die we allemaal wel eens kregen

De 4 slechte relatieadviezen die we allemaal wel eens kregen

De 4 slechte relatieadviezen die we allemaal wel eens kregen

Iedereen waant zichzelf een relatie-expert – zelfs, of misschien vooral, de mensen die nog eens kritisch naar hun eigen relatie zouden moeten kijken. Jij bent dus lang niet in alle gevallen gebaat bij het advies van je omgeving. Hier alvast een lijstje dooddoeners die je gerust mag negeren:

Alle emoties op tafel

‘Zeg maar wat je voelt’, ‘je moet in ieder geval altijd alles bespreken’ – toch niet. Volgens psycholoog Maria Bruce kan het soms juist heel schadelijk zijn om al je diepste gevoelens uit te roepen tegen je partner. Het is raadzaam om eerst even de tijd nemen om af te koelen, na te denken, de context te beschouwen en dan te bespreken waar je precies mee zit. Een opmerking als: ‘Jij begrijpt helemaal niks van mij en ik kan nooit iets met jou bespreken,’ is in de meeste gevallen zwaar overtrokken en heel kwetsend voor je partner.

Sluit altijd een compromis

Een compromis sluiten is goed, als het gaat om kleine dingetjes zoals een televisieserie of een bepaald merk muesli (‘jij koopt altijd die vieze, met appel’). Toch is het niet in alle gevallen wenselijk om samen iets te doen wat je allebei niet echt ziet zitten. Als jullie allebei compleet andere vakanties willen, kun je misschien beter apart op reis gaan, in plaats van allebei doodongelukkig op één of ander Grieks eiland te zitten waar jullie geen van beiden naartoe wilden.

ruzie

Nooit slapen met ruzie

Of ‘je moet ruzie altijd uitpraten voor je gaat slapen’. Helemaal niet. Iedereen die wel eens hysterisch ruzie heeft gemaakt in het holst van de nacht, weet wat we bedoelen. De vermoeidheid maakt je vaak nog woester of verdrietiger dan je al bent en vaak, als je toch uitgeput in slaap bent gesukkeld, voel je je de volgende dag stukken beter. Misschien zijn jullie bij het ontwaken allebei nog kwaad, maar de discussies na een paar uurtjes slaap zijn in de regel constructiever. En vooral korter.

Hij moet veranderen

Je hebt het vast wel eens eerder gehoord, maar het willen veranderen van je partner is als trekken aan een dood paard. Weet waar je aan begint en probeer de dingen die je wat minder vindt te accepteren. Dat doet hij of zij bij jou ook.

 

Lees ook:

 

Bron: Glamour.com // Afbeeldingen: giphy