Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Relatie & Seks > 4 signalen dat hij je stiekem probeert te veranderen

4 signalen dat hij je stiekem probeert te veranderen

4 signalen dat hij je stiekem probeert te veranderen

Je hebt misschien wel eens geprobeerd om de man met wie je aan het daten was te veranderen (zijn kledingstijl, zijn ambitie, zijn eetgedrag, etc.) en je hebt toen vast ook ontdekt dat dat helemaal geen goed idee was! Want in een relatie gaat het er nou eenmaal om dat je van iemand houdt zoals hij is en dat hij van jou houdt zoals jij bent.

Probeert jouw vriend je te veranderen? Dan is het tijd dat je nog eens nadenkt over hoe goed jullie eigenlijk bij elkaar passen. Dit zijn de signalen waar je op moet letten:

Hij vergelijkt je met anderen

Zegt hij regelmatig dingen als: “…. ziet er toch altijd zo verzorgd uit (of te wel: borstel je haar eens wat vaker)” en “maar …. is dolgelukkig dat ze naar een rustig dorp verhuisd is (in tegenstelling tot jij)”, dan is dit geen goed teken. Het feit dat hij jou vergelijkt met anderen en vindt dat jij hier minder goed uit komt betekent dat hij waarschijnlijk beter iemand anders kan daten. En jij ook.

Hij wil dat je dingen voor hem opgeeft

Natuurlijk moet je tijd voor elkaar maken, maar vraagt hij je om dingen die voor jou belangrijk zijn voor hem op te geven, dan is dat in veel gevallen een brug te ver. Hij kan niet van je eisen dat je bepaalde vrienden opgeeft of dat je stopt met een hobby die veel voor je betekent. Die vrienden, hobby’s en andere eigenaardigheden zijn namelijk een deel van wie jij bent. So take it or leave it boy!

Hij wil je stijl veranderen

Probeert hij subtiel (of onsubtiel) je stijl te veranderen dan is het waarschijnlijk verstandig om die felgekleurde broek en rode lippenstift waar hij zo’n hekel aan heeft lekker te houden en in plaats daarvan hém de deur uit te doen! Want je stijl is een uitdrukking van wie jij bent! Het begint misschien met wat onschuldige opmerkingen over je kledingkeuze, maar daarna is de kans groot dat hij aan je persoonlijkheid gaat willen sleutelen. Opletten dus!

Hij trekt je carrière in twijfel

Vaak is je carrière een belangrijk onderdeel van wie je bent. Je bent er nou eenmaal toch een groot deel van je tijd mee bezig en over het algemeen heb je heel bewust voor dit pad gekozen. Als hij denkt dat hij beter weet wat jij met die 40 uur per week zou moeten doen, dan kent hij jou duidelijk nog niet zo goed.

Natuurlijk is het normaal om met je vriend over je werk te praten en elkaar af en toe advies te geven, maar als hij echt in twijfel trekt wat jij graag wil doen en daarmee je passie wil veranderen dan is dat een red flag.

Lees ook:

Waarom mannen vreemdgaan

Dit is hét woord dat je nooit mag gebruiken in een relatie

6 signalen dat je vriend zich gedraagt als een kind en niet als een volwassen man

Bron: elitedaily.com