Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > 4 redenen waarom hij een ochtenderectie heeft

4 redenen waarom hij een ochtenderectie heeft

4 redenen waarom hij een ochtenderectie heeft

Als hij ’s ochtends nog even lekker tegen je aankruipt, voel je het al: hij heeft een erectie. Maar, helaas, zijn zogenaamde ODOL (Ontzettend Dikke Ochtend Lul) heeft niet per se met jou te maken. Hoe die ochtenderectie er dan wel komt? Waarschijnlijk door één van onderstaande redenen.

In z’n slaap

Tijdens de REM-slaap wordt een deel van zijn brein uitgeschakeld. Hier zou hij zijn ochtenderectie aan te danken kunnen hebben, zijn penis kan dan namelijk lekker doen waar ‘ie zin in heeft.

Hormoondingetje

Het testosterongehalte in een mannenlichaam is in de ochtend op zijn hoogst. Hierbij heb je ook meteen de verklaring waarom oudere mannen minder vaak een ODOL hebben; rond de 60 jaar daalt over het algemeen de testosteron bij mannen.

Training

Piemels kunnen bloed erg lang vasthouden, maar daarvoor moet natuurlijk wel geoefend worden! Het mannelijk lichaam ‘traint’ de penis regelmatig om het bloed gevangen te houden; daardoor staat hij ’s ochtends zo fier rechtop.

Reflex

Als een reflex op aanrakingen die in zijn slaap -bewust of onbewust – plaatsvinden, kan het brein de piemel stijf maken. Aangezien de penis zeer gevoelig is en over het algemeen vrij makkelijk op sexuele prikkels reageert, kan het zomaar gebeuren dat hij wakker wordt met een ochtenderectie.

Beeld: iStock