Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Relatie & Seks > 4 dingen die je zeker zal herkennen als jullie ouders elkaar voor het eerst ontmoeten

4 dingen die je zeker zal herkennen als jullie ouders elkaar voor het eerst ontmoeten

4 dingen die je zeker zal herkennen als jullie ouders elkaar voor het eerst ontmoeten

Er zijn een paar dingen die je niet kunt vermijden als je net een nieuwe relatie hebt. Zo moet je hem voor het eerst bij je thuis ontvangen (ojee, eerst even opruimen), moet je naar de wc als hij in de kamer ernaast op je wacht of moeten jullie het eens worden over de film die jullie gaan kijken. Allemaal te overziene obstakels, want dé grootste uitdaging is natuurlijk als jouw ouders die van hem gaan ontmoeten. Wij zetten alvast vier momenten op een rijtje die je zeker zal herkennen.

Iedereen doet alsof

Jullie ouders hoeven helemaal geen BFF’s te worden, maar tijdens hun eerste ontmoeting moeten ze toch doen alsof de kans er is. Jij ziet je moeder zich afvragen of dat mens haar mond voor een minuut kan dichthouden, terwijl jij alleen maar denkt: blijf alsjeblieft kalm moeder.

Awkward silence

Als jij en je moeder apart afspreken, delen jullie de meest intieme zaken maar met je schoonmoeder erbij kan dit natuurlijk niet. En hoewel iedereen zijn best doet om het gesprek aan de gang te houden, vallen er sowieso enkele ongemakkelijke stiltes. Uh… iemand nog een wijntje?

Geen gespreksstof

Een reden voor de ongemakkelijk stiltes is vaak dat niemand weet waarover te praten. Jullie ouders kennen elkaar nog niet zo goed en weten dus niet welke gespreksonderwerpen gepast of interessant zijn. Dan maar oude kinderverhalen ophalen. En hoewel jij het niet leuk vindt dat je ouders vertellen dat je tot je twaalfde je favoriete knuffel overal mee naartoe sleurde, is het natuurlijk wel grappig om te horen dat je partner als kind dacht dat huisdieren konden praten maar ze er gewoon geen zin in hadden.

De beschermende vader

Voor je vader blijf je altijd ‘zijn kleine meisje’ en dat zal hij dus ook steevast laten merken. De vader van je partner is natuurlijk trots op zijn fantastische zoon en vindt de beschermende houding van je vader dus een beetje overdreven. De spanning is daardoor te snijden…

Lees ook: