Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Relatie & Seks > Verliefd? Stel jezelf deze 3 vragen!

Verliefd? Stel jezelf deze 3 vragen!

Verliefd? Stel jezelf deze 3 vragen!

Ben je net gewend aan je vrijgezellenbestaan, word je verliefd. Nou, het kan erger, maar haal even drie keer adem voordat je je in een relatie stort. Zo is er altijd iemand met wie je rekening moet houden. Ook is het de bedoeling dat je tijd voor elkaar vrijmaakt. Ja, je moet een stukje vrijheid inleveren, maar volgens ons is het gewoon een gevalletje van je een beetje aanpassen. Wil je weten of je écht klaar bent voor een nieuwe relatie? Stel jezelf deze drie vragen:

1. Ben je gelukkig?

Als je denkt dat je een partner nodig hebt om gelukkig te kunnen zijn, dan zit je ernaast. Natuurlijk, als je verliefd bent, ben je in de wolken, maar als je zelf niet gelukkig bent, kan een partner die leegte niet opvullen. En dit heeft niets te maken met de liefde die je voor je partner voelt, maar met het feit dat de nieuwigheid van jullie relatie na een tijdje verdwijnt. Die vlinders in je buik worden minder en je zult je gewoon weer the same old you voelen. De boodschap is dus om eerst aan jezelf te werken.

2. Heb je ruimte voor een relatie?

Voor mensen met een druk bestaan is het soms lastig om tijd vrij te maken in hun bomvolle agenda. Het gaat echter niet alleen om tijd vrijmaken, maar ook om de intentie om een ander genoeg aandacht te geven. Waarom zou je een relatie beginnen als je er niet voor 100% voor kunt gaan? Wij begrijpen dat je graag lekker verliefd wilt zijn, maar zorg er dan wel voor zorgen dat je je partner alles kan geven wat hij of zij verdient. Wees dus eerlijk tegenover jezelf. Als er dingen in je leven zijn die momenteel belangrijker zijn, dan is dat ook oké.

3. Als je the one zou ontmoeten, zou je dan nu willen trouwen?

En hiermee bedoelen we niet dat je echt onmiddellijk moet trouwen of dat je zelfs maar in het huwelijk moet geloven. Het gaat om het volledig bereid zijn om je leven te delen met deze persoon. Voel je dit niet zo, dan is het is beter om dit onder ogen te zien, dan dat je blijft liegen tegen jezelf. Als je niet klaar bent voor deze toewijding, dan kun je beter niet in een nieuwe relatie stappen. Natuurlijk kun je ook voor een latrelatie gaan, of voor friends with benefits, maar eigenlijk komen alle relatievormen op hetzelfde neer. Je bent bereid om jezelf te geven, of niet.

Lees ook:

Bron: Elitedaily