Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Relatie & Seks > 11 verassende gezondheidsvoordelen van seks (zelfs zonder orgasme)

11 verassende gezondheidsvoordelen van seks (zelfs zonder orgasme)

11 verassende gezondheidsvoordelen van seks (zelfs zonder orgasme)

Seks wordt vaak gekoppeld aan orgasmes. Los van die orgasmes brengt seks ook verassende gezondheidsvoordelen met zich mee. 

Nierstenen

Nierstenen kunnen door seks gewoon verdwijnen. Ja echt! Het neemt ook de kans weg dat er nieuwe nierstenen gevormd worden, blijkt uit onderzoek.

Stemming

Uit een onderzoek uit Schotland blijkt dat je stemming kan worden bepaald door seks. Het verbetert namelijk je stemming, omdat er dopamine en serotonine worden aangemaakt in je lichaam. Ook wel bekend als je gelukshormonen.

Migraine

De volgende keer als je migraine hebt zul je niet meteen denken aan seks, maar het helpt echt. Als je seks hebt komt er namelijk endorfines vrij. Die zorgen ervoor dat je minder pijn ervaart tijdens de seks. Het zal dus ook tegen je migraine helpen.

Verkoudheid

Het antilichaam Immunoglobiline A stijgt als je seks hebt. Dit is een stofje wat een indicator is voor een gezond immuunsysteem. Hierdoor zal je minder snel verkouden worden.

Menstruatiekramp

Ook al wordt het misschien een bende, als je seks hebt terwijl je ongesteld bent dan worden je krampen minder. Dat komt doordat seksuele spanning voor een ontspannen lichaam zorgt.

Slaap

Vind je het lastig om in slaap te komen? Dan is seks de oplossing. Seks is namelijk een natuurlijk slaapmiddel. Doordat je lichaam oxytocine aanmaakt voel je je meer ontspannen. Oxytocine staat ook wel bekend als het knuffelhormoon. Als dat vrijkomt val je sneller in slaap.

Hartziekten

Eigenlijk is seks een goede work-out. Je hartpier wordt is dus ook mee getraind. Uit onderzoek bleek dat de vrouwen die het twee keer per week doen wel 50% minder kans hadden om een hartaanval op te lopen!

Jonger voelen

Ja echt! Door seks voel je je jonger. Het kan zelfs de menopauze uitstellen, waardoor je lichaam zich jonger voelt.

Hersenactiviteit

Als je minstens één keer per week seks hebt, zullen je cognitieve vaardigheden zich beter ontwikkelen.

Opgeladen

Zeg vaarwel tegen spanning en stress! Door minstens één keer per week seks te hebben zul je een opgeladen en ontspannen gevoel krijgen. Dat komt door parasympathisch zenuwstelsel. Die zorgt voor ontspanning. Door seks zal dat zenuwstelsel weer overheersen.

Lees ook

Met deze seksstandjes bereik je de meeste intimiteit

Kwaliteit van leven

Van seks krijg je een lagere bloeddruk en dat leidt weer tot een ontspannen gevoel. Hiermee zou je dus kunnen zeggen dat de kwaliteit van je leven verbeterd. Dat wil jij zeker toch ook?

Bron: VriendinBeeld: Pexels

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.