Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > 10 verrassende weetjes over het vrouwelijk lichaam

10 verrassende weetjes over het vrouwelijk lichaam

10 verrassende weetjes over het vrouwelijk lichaam

Een haai zou je never nooit willen associëren met je vagina, maar toch: ze hebben meer gemeen dan je denkt. Na al die jaren kan je eigen lichaam je nog verbazen. Wat tof is het toch om vrouw te zijn! De sexperts van LotteLust zetten tien mindblowing feitjes over het vrouwelijk lichaam op een rijtje.

  1. De gemiddelde vagina is 8 centimeter diep. Daar past natuurlijk geen flinke krachtpatser in. Gelukkig kan de vagina bij opwinding tot 200% groeien.
  2. Ongeveer 30% van de vrouwen heeft moeite met klaarkomen.
  3. Andere vrouwen hebben dan wel weer geluk: 40% van de ondervraagden gaf toe in een onderzoek ooit te zijn klaargekomen tijdens een workout. Hoe dan, horen we je denken. Je kunt namelijk (onbewust) klaarkomen door aanpassingen aan je bekkenbodemspieren. Dat is helaas alleen weggelegd voor een paar gelukkige vrouwen.
  4. Je derrière steekt 25% meer uit als je hakken draagt. De hak is niet voor niets een uitvinding van de man…
  5. Vervang een paracetamolletje maar voor een orgasme! Tijdens een climax daalt je pijngrens dramatisch. Hoofdpijntje is geen excuus meer, maar juist een reden om te sexen.
  6. Een ‘Big O’ is ook een topmiddel tegen stress en angst. Wetenschappers ontdekten dat het gedeelte in de hersenen waar angstgevoelens worden getriggerd, een time-out neemt tijdens je hoogtepunt.
  7. Zodra je maandelijkse eitje is gesprongen, is het tot 24 à 48 vruchtbaar. Sperma kan tot 48 uur in je vagina rondneuzen. Reken maar uit.
  8. Vrouwen die relatief meer testosteron hebben, blijken vaker te masturberen en hebben meer interesse in sex met verschillende mannen.
  9. Sommige vrouwen kunnen klaarkomen door alleen nipple play! Tepels zijn zo gevoelig omdat de zenuwuiteinden in contact staan met de clitoris.
  10. Een haai en je vagina hebben een ding gemeen. In de samenstelling van vaginaal vocht zit namelijk squaleen. Dezelfde stof waar de leverolie van haaien vol mee zit. Squaleen wordt ook vaak toegevoegd aan huidcrèmes vanwege de verzachtende werking. De Amerikaanse Cancer Society heeft bovendien ontdekt dat de stof cellen kan beschermen tegen negatieve effecten van chemotherapie.

Meer weten over het lichaam van de man? Check 10 feitjes over de man op LotteLust.nl.