Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Relatie & Seks > 10 tekenen dat je datet met een narcist

10 tekenen dat je datet met een narcist

10 tekenen dat je datet met een narcist

Is er iets aantrekkelijker dan een man met veel zelfvertrouwen? Een man die weet wat-ie kan en doet waar-ie goed in is? Don’t think so. Maar liefde maakt blind en dus kan het voorkomen dat je pas later door hebt dat jouw o zó zelfverzekerde man een narcist pur sang is. En ehm, dat is minder leuk om mee samen te zijn. Ontdek snel of je een narcist aan de haak hebt geslagen met deze tien tekenen.

1. Hij moet altijd gelijk hebben

Narcistische mensen moeten altijd gelijk hebben, zijn competitief, willen alles op hun manier doen en willen bovendien over alles de baas zijn. De narcist wil áltijd gelijk hebben. En wanneer hij ongelijk heeft, wil hij dat iederéén met hem meeleeft.

2. Hij heeft continu bevestiging nodig

Als je denkt dat narcisten alleen maar van zichzelf houden en niets om de mening van anderen geven, dan heb je het mis. Sterker nog, ze hebben continu complimentjes nodig. Ook al scheppen ze continu op over hun eigen kunnen, eigenlijk zijn narcisten hartstikke onzekere mensen.

3. Hij wil dat alles perfect is

Een doorsnee persoon weet dat niets perfect is en dat het beter is om lage verwachtingen in plaats van hoge verwachtingen te hebben. Narcisten zijn extreme perfectionisten. Omdat niet altijd – bij lange na niet – alles perfect gaat, voelen narcisten zich vaak ontevreden.

4. Hij is een control freak

Veel mannen houden van controle en willen graag de touwtjes in handen houden. Maar bij narcistische personen gaat dit nog een stapje verder. Voor hen is het logisch dat ze de controle over alles en iedereen behouden. Doe je iets onverwachts, dan kunnen ze snel boos worden of in de war raken.

5. Het is nooit zijn schuld

Is het nooit zijn schuld, maar altijd jouw schuld? Dan kan het zomaar zijn dat je met een narcist te maken hebt. Het is hij versus het universum, ook wanneer hijzelf degene is die de problemen veroorzaakt.

6. Hij neemt geen genoegen met ‘nee’

Als je jong en naïef bent, zou je denken dat een man die volhardend is en alles op alles zet om jou voor zich te winnen, superromantisch is. Maar niets is minder waar. Het is niet dat hij jou echt wil, hij kan er gewoon niet tegen als het niet volgens zijn zin gaat.

7. Hij heeft 0 empathie

Houdt hij geen rekening met jouw gevoelens? Of vat hij alles wat je zegt verkeerd op? Dat komt omdat een narcist alles vanuit zijn eigen gevoel benadert.

8. Zelfs logische redenen zullen hem niet van gedachten veranderen

Narcisten doen niet aan logica. Kijk maar naar Donald Trump, die doet daar ook niet aan.

9. Ze zien alles in zwart wit 

Omschrijft hij zijn exvriendin als gestoord, psycho of krankzinnig? Pas dan maar op, want dit betekent dat hij de hele relatie negatief ervaart, terwijl er ook heus goede herinneringen zijn. Een typisch kenmerk van narcistische mensen, die alles óf heel goed óf slecht zien.

10. Hij duwt je weg

Narcisten zijn bang om zich kwetsbaar op te stellen, want dan lopen ze het risico dat je hun imperfecties ziet. Hij zal je daarom van zich afduwen, zodra je dichterbij komt.

Wil je niets meer missen van VIVA én deze zomer shinen met een toffe crossbody tas? Profiteer nu van onze speciale aanbieding: een halfjaar VIVA voor € 11 per maand en een GRATIS tas van Burkely t.w.v. € 69,95.

A post shared by VIVA (@viva_nl) on Jun 27, 2017 at 7:33am PDT

Bron: Elite Daily | beeld: iStock