Slasoep met spiesjes

188
COpyright: CookLoveShare

Na al die paaseitjes, broodjes, taarten en cakejes van afgelopen weekend, is een lichte maaltijd best welkom. Een salade zou dan natuurlijk een prima optie zijn. Maar wij vinden het leuk om nieuwe dingen uit te proberen; recepten die nét een tikkeltje anders zijn. Daarom, vandaag een bijzondere combinatie: slasoep! Durf jij het aan?

Lees ook: Recept: snelle koolrolletjes met gehakt en peterselie

Wat heb je nodig?

  • 2 kroppen sla
  • 2 uien
  • 1 teentje knoflook
  • 1 kruidentuiltje (tijm, laurier, peterselie)
  • 1.5 l kippenbouillon
  • 200 g soepballetjes
  • 100 g kruidenkaas (verse)
  • margarine

En zo maak je het!

  1. Pel de uien en hak ze grof. Pel de knoflook en pers ’m. Maak de blaadjes sla los, verwijder de dikke nerf en spoel ze.
  2. Smelt wat margarine in een soeppan. Stoof de ui en knoflook glazig. Voeg de sla (houd enkele blaadjes apart voor de afwerking) en het kruidentuiltje toe. Laat 3 minuten meestoven. Overgiet met de bouillon. Breng aan de kook, zet het vuur lager en laat de soep 15 minuten sudderen.
  3. Bak ondertussen in een pan de soepballetjes goudbruin in wat margarine. Rol kleine balletjes van de kruidenkaas.
  4. Haal het kruidentuiltje uit de soep en mix de soep glad. Kruid met peper en zout. Houd warm.
  5. Prik de gehaktballetjes, afgewisseld met de kaasballetjes, op 8 spiesjes. Snipper de apart gehouden blaadjes sla fijn. Serveer de soep in kommetjes en werk af met slasnippers en 2 spiesjes.

Soep saai? Deze soep bewijst het tegendeel. Heerlijk als lunch of voorgerecht.

Enjoy!

Bron: CookLoveShare

DELEN
Vorig artikelOver Eva aflevering #6: Liefdevol
Volgend artikelWaarom we toch zo dol zijn op jonge dieren